Katy Perry bikiniben játssza az erős, független nőt

mm
2013.09.06. 16:01
Katy Perry új, ROAR című számához készült klipjében azt akarja bemutatni, hogy milyen harcos amazonok a nők, a jég hátán is megélnek, bárhol feltalálják magukat, de igazából az egész videóból csak az derül ki, hogy Katy Perry egy buta liba. Ha a szám szövege nem lenne elég bugyuta, a hozzá készült videó segít megérteni, hogy mennyire eltévedt Katy Perry, amikor a nők erényeit próbálta összeszedni. GIF-ekben a lényeg.

Katy Perry ROAR című számának a lényege, hogy a nők harcos amazonok, bármit elérnek, ha akarnak, bárkinek méltó ellenfelei, nincs szükségük férfiakra a boldoguláshoz. Az egésznek olyan a szövege, mint a Rocky mondanivalója, különös tekintettel arra, hogy a számban még az Eye of the tiger szókapcsolat is megjelenik, ami a Rocky legemlékezetesebb betétdala volt, és a film óta a szám egyet jelent azzal, hogy az ember magát nem kímélve küzd a kitűzött célért.

Az egész nagyon frappáns, a legszebb Spice Girls-i, női szuperhősi pillanatokat idéző girl power dal lehetne, ha nem lenne rettenetesen bugyuta a szöveg, és nem készült volna az egészhez még annál is bugyutább klip, amiben Katy Perry megint csak odáig jutott a feminizmusban, hogy nagyok a mellei.

De nézzük GIF-ekben, hogy miért olyan rettenetes ez a dal, amilyen. A hatás érdekében nagyjából szó szerinti fordításban ráraktuk a képekre azt is, hogy éppen mit énekel Perry.

Mellpattogtatás

katyperry2b.gif
Fotó: Velvet

A klip alapsztorija az, hogy Katy Perry egy dzsungelbe érkezik egy férfitársával, akit a megérkezés után nem sokkal elragad egy tigris. Ezután Perrynek fel kell magát találnia, de az elején nagyon rosszul érzi magát. Aztán amazonként feltámad, és kezébe veszi az irányítás. Először is jó feszes bikinit vesz, hogy szép nagy legyen a dekoltázsa.

Szexi hajrázás

katyperry1.gif
Fotó: Velvet

Ahogy növekszik Perryben a harci kedv és a női egyenjogúság, úgy kezd egyre inkább buta libaként viselkedni. Már a klip felében az az érzése az embernek, hogy az elején a férfi partnere szövetkezett a tigrissel, hogy valahogy segítsen neki megszabadulni a nőtől.

Reklámokat idéző dzsungelzuhany

katyperry3.gif
Fotó: Velvet

Az énekesnő készül a totális megsemmisítésre, a különféle szexista pillanatokat azzal tetézi, hogy úgy csinál, mintha vígan zuhanyozna pucéran.

Kifesti a dzsungel körmét

katyperry4.gif
Fotó: Velvet

És, hogy mitől lesz Katy Perry szerint önálló, magabiztos, talpraesett egy nő? Hát attól, ha a dzsungelben is kirúzsozhatja az ajkait. A rúzsozás után minden útjába akadó állat körmét kifesti, hiszen a nőknek tényleg mindig, minden körülmények között az a legfontosabb, hogy nagyon szexik legyenek, és minden nagyon szép legyen körülöttük.