Emma Stone után Michelle Williams kapta meg a musical főszerepét, a darabot Sam Mendes rendezi, áprilisban lesz a bemutató a Broadwayen. 1966-ban mutatták be először az 1931-ben, Berlinben játszódó darabot, azóta több mint húsz ismert és kevésbé ismert színésznő alakította Sally Bowlest. Összeszedtük, kik játszották eddig a főszerepet.

Michelle Williams, a Túl a barátságon, az Egy hét Marilynnel és például a Blue Valentine film után a Broadwayen lesz látható a Cabaret című musical főszerepében – jelentette be a BBC News. Ez lesz az első szerepe Williamsnek, amiben az éneklésen lesz a hangsúly, a musicalt Sam Mendes rendezi (Amerikai szépség, 007 - Skyfall) és Rob Marshall lesz a koreográfusa. A főszerepet Emma Stone után veszi át, aki májusban jelentette be, hogy lemondja Sally Bowles szerepét. A bemutatót áprilisra tervezik.

Az 1931-ben, Berlinben játszódó Cabaret főhősnőjét Christopher Isherwood alkotta 1937-es Sally Bowles című novellájában. Musicalként először 1966-ban lehetett látni, az ebből készült 1972-es filmben Liza Minnelli alakítja Sally Bowlest. A film 8 Oscar-díjat, BAFTA-díjat, Golden Globe-díjat, Tony-díjat is kapott. Sally Bowles karaktere egy erős nőjé, aki a II. világháború alatt a berlini Kit Kat Klub nightclubban énekel, és akinek a sorsán keresztül megismerheti a néző a II. világháború kirobbanásának időszakát. A darab tabukat dönget, abortusz-kérdésről és a homoszexualitásról is van benne szó. A smaragdzöldre festett körmű nő, arca hosszú, vékony és fehérre meszelt, nagy barna szemei vannak az eredeti novella szerint, eredetileg angol származású. A filmes adaptációban azonban amerikai nőt játszott Liza Minnelli. Az alábbi galériában megnézheti, kik játszották a Broadway darabokban és a londoni West Enden Sally Bowles szerepét, kik után lép majd színpadra Michelle Williams - még a James Bond-filmekből ismert Judi Dench is volt Sally Bowles.

Sam Mendes 1993-ban rendezte meg először a musicalt Londonban, akkor a szexuálisan túlfűtött műsorvezető szerepét Alan Cumming kapta. A színész a most készülő Broadway darabban is megkapta ugyanezt a szerepet. Érdekesség, hogy Christina Aguilera és Cher közös musicalében, a Burlesque-ben is ő volt a konferanszié.