Egy nevetséges körülmények között elbukott Mokka-interjú, egy csalódott zenésztárs, aki kénytelen felbontani egy tizenhárom éves munkakapcsolatot, plusz gyengeség és sértettség. Ezek kellettek ahhoz, hogy ezen a héten Koczka Géza, azaz MC Hawer vigye el a Velvet vándorkupáját.

A lavina kedden reggel indult, amikor kiderült, hogy MC Hawer olyan részegen érkezett meg a Mokka felvételére, hogy nem lehetett interjút készíteni vele, mert mindenre hisztérikusan röhögcsélve válaszolt. A dolog viszont több szempontból is bizarra sikerült. Először is, Joshi Bharattal éppen az elvonókúráról beszélgettek volna, ugyanis MC Hawer megjárta már a pia miatt az idegosztályt is. Aztán eleinte éppen Bharatot, a spirituális hablatyolás egyik mesterét küldték hozzá, hogy felmérje a helyzetet. Csak egyszer legyen olyan részeg, hogy Bharatot küldjék önhöz. Végül kiderült, hogy meghívott vendég volt a mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál is, úgyhogy mehetett az olcsó szellemeskedés, hogy helyben volt a segítség.

A történet viszont ezzel nem ért véget, ugyanis nemrég kiderült, hogy Tekknő, azaz Benyó Miklós, MC Hawer mulatós együttestársa kirakta Hawert a zenekarból, mert egyre kínosabb számára a piálása. Sőt, nem csak kidobta, hanem roppant elegánsan még a bilit is borogatta azzal, hogy elpanaszolta, hogy milyen sérelmei vannak a társa betegsége miatt. "Az utóbbi időben folyton elkéstünk miatta a fellépésekről, és a szöveget is elfelejtette. Nehezen viseltem, hogy hiába áll két emberből az együttesünk, mindig azonosítottak minket, többes számban beszéltek rólunk: "Nézd, alig bírnak megállni a lábukon, mindketten halál részegek!", és így tovább" – magyarázta Tekknő. Ők egyébként 13 éve zenéltek együtt.

A helyzet az, hogy mindennek ellenére sem lehet túlzottan mentegetni MC Hawert. Egyrészt azért, mert mindenre az alkoholisták tipikus sértettségével sikerült reagálnia: felemlegette, hogy milyen jól megy a másiknak az együttes nélkül is, és hogy neki tényleg nincs semmije, amiből megélhetne, szóval lényegében cserben hagyták őt. Másrészt pedig azért, mert Koczka Géza soha nem is akart igazán változtatni a dolgokon. Egy évvel ezelőtt az idegosztályon kötött ki a piálás miatt, de nem sok haszna volt. Elmondta, hogy huszonkét éve iszik, minimum két deci töményet dob le lefekvés előtt, hogy jobban aludjon. Aztán, amikor lelépett a zárt osztályról, boldogan mesélt a rendhagyó leszokási technikájáról is: piával szokik le az alkoholról.

Abból pedig, hogy milyen határozott tervei vannak a talpraállásra, gyanítható, hogy semennyire nincs tisztában a megrogyott helyzettel. "Biztos vagyok benne, hogy elszegődik mellém egy volt megasztáros vagy egy x-faktoros. Nekem nevem van ebben a szakmában" – hangzott el a támadhatatlan érvelés. Ha viszont csak a fele is igaz annak, amit Benyó Miklós, azaz Tekknő mondott, hogy előfordult, hogy egy szervező kétségbeesetten hívta fel, hogy biztos, hogy ne kerítsenek-e a helyükre valakit, mert nem bízott abban, hogy meg tudnak jelenni, akkor MC Hawer soha a büdös életben nem fog itthon egyedül fellépést lekötni. Mindezért aztán a Velvet vándorserlegét, a Hét lúzere címet ezúttal Koczka Géza viheti haza.