Az utóbbi hetekből elég masszív dekoltázsgyűjtemény gyűlt össze, divateseményeken és filmpremiereken jelentek meg celebnők kivágott ruhákban. Az aktuális divat a sötét szín lett, és kedvencünkké emelkedett a nagymellű modell, Jourdan Dunn, és a Battlestar Galactica robotja, Tricia Helfer, aki csillagközi kaliberű melloldalt mutatott.

Gyümölcsöző heteken vagyunk túl mindenképpen, már ha a melloldalak, mellaljak és melltetők mennyiségét nézzük a vörös szőnyegeken. Nem is volt nehéz összeszednünk ezért egy galériát, amiben bemutathatjuk, kik villantottak egy jókora dekoltázst. A termés nagy hányada filmpremiereken keletkezett, valamilyen okból ilyenkor szívesebben teszik ki a színésznők a melleiket. Olivia Wilde-ot és Naomi Campbellt is sötét ruhában fotózták le a vörös szőnyegen a Niki Lauda és James Hunt Forma-1-es harcát lefestő Rush londoni premierjén. Dakota Fanning vakítóan fehér bőrű dekoltázsát a Night Moves velencei bemutatóján láthattuk (egy elég pöpec kék ruhában).

Tricia Helfert a legtöbben a Battlestar Galactica sorozat egyik cylonjaként ismerhette meg a világ, most a Riddick bemutatóján mutatta be a köldökig érő ruhabevágást. A francia Lou Doillon legalább sötét csipke mögé rejtette magát a deauville-i Amerikai Filmek Fesztiválján, Mila Kunis viszont fehérben mutogatta magát a Third Person című film premierjén, Torontóban.

Azért akadt némi divat- és egyéb társasági esemény is a filmbemutatókon felül, ahol dekoltázsok pattantak elő. Georgia May Jaggeré talán galériánk legkilógobb ruhája, rengeteg hegyesszöggel és villogó aranyszínnel. A GQ Men of the Year (Az Év Férfijai) díjátadón egyből két széles brit mellköz is mutatkozott: Daisy Lowe lábból is sokat mutató fekete ruhája és Jourdan Dunn (talán a legtöbbet mutató) estélyie vonta el a tekinteteket.