Gondolta volna, hogy Ryan Goslingot csúnya srácként hozták be a Szerelmünk lapjaiba? Vagy hogy miből van a pottyantós tartalma a Gettómilliomosban? Megszámolta már az "öreg harcos" megszólítások elhangzását a Nagy Gatsbyben? Ezekre adunk választ a Huffington Post remek gyűjtésének segítségével.

1. A Drágán add az életed forgatókönyve eredetileg Arnold Schwarzenegger klasszikusához, a Kommandó második részéhez készült, de végül visszadobták, így Bruce Willis befuthatott. A Kommandónak azóta is egyetlen része van, a Dia Hard-szériából már az ötödik rész készült el.

2. Samuel L. Jackson 2006-ban annyira ragaszkodott a Kígyók a fedélzeten címéhez (angolul: Snakes on a Plane), hogy egyedül miatta nem változtatta meg a stúdió. Állítólag a cím volt az egyetlen ok, amiért elvállalta a szerepet.

3. Tim Burton annyira nem akart CGI-t használni a Charlie és a csokigyárban, hogy inkább szerzett 40 idomított mókust, akik mogyorót törtek.

5. A Jurassic Park brachioszauruszainak hangja bálna- és szamárhangok kereszteződéséből született meg.

6. Nicholas Cage Nemzet aranyában a pozitív hősök Google-t használnak, a gonosztevők viszont Yahoo-t.

7. A Quentin Tarantino rendezte Django elszabadul volt 16 éve az első Leonardo DiCaprio-film, amiben nem ő kereste a legtöbbet.

8. 1964-ben a Dr. Strangelove főszereplője, Peter Sellers egymillió dolláros gázsit kapott, ami a teljes film költségvetésének 51%-át tette ki. A rendező Stanley Kubrick szerint három színészt kapott hat áráért.

9. Ryan Gosling azért kapta meg Noah szerepét a 2004-es Szerelmünk lapjaiban, mert a rendező akart valakit, aki “nem jóképű”.

10. Leonardo DiCaprio az idei Nagy Gatsbyben pontosan ötvenötször használja az “old sport”, magyarul “öreg harcos” megszólítást.

11. Kevin Spaceyt két nappal a Hetedik forgatásának kezdete előtt válogatták be a stábba.

12. A Gettómilliomos legendás vécébe ugrós jelenetében a pottyantósban található matéria mogyorókrém és csoki jól eltalált keveréke volt.

13. A Top Gun 1986-os vetítése után 500%-al megugrott a haditengerészethez jelentkezők száma, Amerika azóta is köszöni Mavericknek és Icemannek.

14. Daniel Radcliffe a Harry Potter-filmek forgatása alatt pontosan 160 szemüveget használt el.

15. Ha valaki azt hiszi, hogy a Hobbitot csak Peter Jackson vitte filmre eddig, óriásit téved. Létezik egy szovjet verzió is 1985-ből, amit szerencsére meg is lehet tekinteni. Egészen hihetetlen.

16. Abban a hét évben, ameddig Pierce Brosnan volt James Bond hivatalosan is meg volt tiltva a színésznek, hogy bármelyik nem James Bond-filmben szmokingot viseljen.

17. Az 1994-es Oroszlánkirály Pumbája volt az első Disney-figura, aki fingott.

18. A 2009-es Watchmen-képregényadaptációt eredetileg a Fox filmes cégnek ajánlották be, akik a forgatókönyv elolvasása után azzal dobták vissza, hogy “ez a legértelmetlenebb rakás szar, amit az utóbbi években olvastak.”

19. A Közönséges bűnözők klasszikus előállításos jelenete eredetileg komolyra lett volna véve, de Benicio del Toro képtelen volt abbahagyni a fingást, ezért végigröhögték az egészet.

20. A Halálos iramban első része előtt Michelle Rodrigueznek és Jordana Brewsternek sem volt jogosítványa, de még csak vezetésórákat sem vett egyikük sem.

21. 1951-ben Katherine Hepburn szigorúan csak vizet ivott az Afrika királynője forgatása alatt, ezzel lázadva John Huston és Humphrey Bogart alkoholizmusa ellen. A film szinte teljes stábja beteg lett az afrikai víztől, kivéve Bogartot és Hustont, akik végig csak whiskeyt ittak.