Lassan szállingóznak a hírek a vasárnapi showról. Kiderült, hogy egy külön, személyes megemlékezést tartanak többek között a Maffiózók színészéről, aki szívrohamban hunyt el nyáron. Győzteseket is hirdettek már: a nálunk forgatott Borgiák stábja is vihetett haza díjat.

A Maffiózók háromszoros Emmy-díjas színészétől a hagyományos In Memoriam részen kívül fognak elbúcsúzni a vasárnap esti showban. Hasonlóan, egy személyesebb hangvételű blokkban fognak megemlékezni még a Glee egykori szereplőjéről, Cory Monteith-ről, a Family Ties nevű nyolcvanas évekbeli sorozat egykori produceréről, Gary David Goldbergről, valamint Jean Stapletonról és Jonathan Wintersről. Goldbergről egyébként Michael J. Fox fog beszélni, míg Jonathan Wintersről Robin Williams, akivel egykor sokat dolgoztak együtt, és Williams mentoraként tekintett a komikusra – írja a New York Daily News.

"Ez az öt ember annyi örömet adott nekünk, és annyit szórakoztatott minket, hogy igazán jelentőségteljes lesz, ha a közeli barátaik emlékezhetnek meg róluk" – mondta Ken Ehrlich, az Emmy egyik producere. Megjegyezte azt is, hogy a hagyományos In Memoriam nagyon érzelmes része az Emmy-nek és minden éves díjátadónak, és az ezen kívül tartott megemlékezések semmivel nem fogják csökkenteni ennek a jelentőségét. Ehrlich volt egyébként az első producer, aki élőzenével erősítette az In Memoriam hatását, amikor 2003-ban ő felügyelte a Grammy-t. Akkor a 2002-ban elhunyt Clash-vezető, Joe Strummer emlékére szervezett koncertet.

A vasárnapi showműsor előtt már kiosztottak egyébként egy csomó díjat, hogy ne vacakolják el az úgynevezett technikai díjakkal az időt. Előreláthatólag az idei díjkiosztó legnagyobb nyertese Steven Soderbergh búcsúfilmje, a Túl a csillogáson lesz, ami máris nyolc elismerésnél jár. A listát átfutva érdemes még megemlítenünk, hogy a legjobb reality műsorvezetőnek Heidi Klumot választották, és akad szerencsére hazai vonatkozás is: a nálunk forgatott Borgiák kapta meg a legjobb jelmezekért járó díjat, így magyarok is részesülhettek a sikerben. A vasárnapi show házigazdája egyébként Neil Patrick Harris lesz, és először fog fellépni Elton John.