Öt hónappal ezelőtt ment rehabra, drogfüggősége a filmes karrierjét is veszélyeztette. Nem beszél sem a rehabról, sem a függőségéről, de már jól van, ennyit megosztott a világgal az egykori Disney-színész.

A 25 éves, egykori Disney-színész titokban jelentkezett be az elvonóra 5 hónappal ezelőtt, kokainfüggősége miatt kért segítséget. A kokain mellett az MDMA-val, azaz az ecstasyval is kísérletezgetett, most viszont már állítólag boldog, kiegyensúlyozott és egészséges. A High School Musical egykori szereplőjének függősége már a filmes karrierjét veszélyeztette, ezért is szánhatta el magát arra, hogysegítséget kérjen. A TMZ információi szerint többször is volt, hogy nem jelent meg a Neighbors forgatásán áprilisban – ez az a vígjáték, amit Seth Rogennel forgattak.Az egyik filmes pletyka szerint a szakmában már köztudott volt Efron kokainfüggősége. Szintén a TMZ írta meg, hogy a Las Vegas-i MGM Grand hotelben Zac Efron a haverjaival szétcsapott egy hotelszobát, állítólag egy budapesti garzonlakás árát, 50 000 dollárnyi (11 158 000 Ft) kárt hagyva maguk után. Bár a mondás szerint ami Vegasban történik, az Vegasban is marad, de hírességek esetében ez ritkán jön össze.

A színész nem kommentálta a függőségével és a rehabbal kapcsolatos híreket, a Torontói Filmfesztviálon annyit mondott csak az újságírók kérdéseire, hogy nagyon jól van. Ezt egy névtelen ismerőse is alátámasztotta. "Remekül van, nagyon odafigyel magára" – mondta egy bennfentes ismerős a People magazinnak korábban. Zac Efron annyit ismert el dorbézolásaiból, hogy 2010-ben elment a New York-i Flash Dancers Gentlemen's Club nevű sztriptízbárba, erről Jimmy Kimmelnek beszélt. "A legnehezebb része az, amikor előtte felhív a barátnőd. Hogy tudod úgy elkezdeni a beszélgetést, hogy ne érezd magad seggfejnek közben?" – mondta a színész, aki akkoriban Vanessa Hudgensszal járt. Amikor Jimmy Kimmel megkérdezte tőle, mit szólt a sztriptízbározáshoz Hudgens, Efron annyit válaszolt szűkszavúan, kissé habozva, "oké volt ezzel". Hozzátette, hogy nem azt kapta a night clubban, mint amit várt.