Szombaton kiderül, hogy sikerül-e bejutnia a Miss World legszebbjei közé a magyar indulónak, Rákosi Annamáriának, igaz, eddig magyar lány a középdöntőig sem tudott eljutni. Megnéztük, kik képviselték Magyarországot a rangos versenyen az elmúlt 15 évben, és kiválogattuk közülük a kilenc legismertebbet. Tudta, hogy Horváth Éva és Kapócs Zsóka is volt Miss World Hungary?

Szeptember 28-án szombaton, Indonéziában rendezik meg a 63. Miss World világverseny döntőjét, amin idén 126 ország indulójával mérheti össze szépségét a magyar versenyző. A 22 éves Rákosi Annamária nagyjából reálisan látja a helyzetét, vagyis azt azért sejti, hogy az első háromban nem lesz benne – de valószínűleg a középdöntőben sem, magyar versenyzőnek ugyanis még ez sem sikerült, pedig a mi lányainkban aztán tényleg nagy a vágy a világbékére. Na jó, az oroszokban talán nagyobb.

Bár a nemzetközi verseny hivatalos magyar szűrőjét, a Miss World Hungaryt csak 1996 óta rendezik meg, a világversenyen 1989 óta vesz részt magyar versenyző. Bár igazán előkelő helyezést egyik hazai indulónak sem sikerült elérnie a szépségversenyen, az elmúlt 15 évben több Miss World Hungary is jelentősebb nevet szerzett az országban – csak, hogy néhányat említsünk közülük, ott van például Kapócs Zsóka, Horváth Éva és Bodri Kriszta, vagy épp Freire Szilvia.

Összeszedtük az elmúlt 15 év legismertebb Miss World Hungary-jeit, Rákosi Annamáriával együtt összesen kilencet. Ugyan Rákosi még nem túl ismert, mi megelőlegezzük neki, hogy ő lesz a következő Kapócs vagy Horváth Éva, a mikrobiológus szakot végzett debreceni lányban ugyanis bőven van médiapotenciál. Kattintson a galériára a legismertebb szépségkirálynőkért!