Kölcsönösen a legjobbakat kívánják egymásnak, de azért nem valószínű, hogy jó barátok lesznek Nick Carterrel. A popénekes életrajzi könyvéből kiderül, hogy kétévesen már ivott alkoholt, de alkoholfüggő szülei miatt a piától gyorsan eljutott a drogokig. Testvérei is függők.

Nemrég már írtuk, hogy Nick Carter, a Backstreet Boys szőke tagja könyvben (Facing The Music And Living To Talk About It) emlékszik vissza a popiparban töltött legkeményebb éveire. A memoár közérdeklődésre számot tartó részei kétségkívül azok, amelyekben leírja, hogyan dugta Paris Hiltont, miután alaposan feltankolt kokainból.

Persze odáig nem merészkedett, hogy felelőssé tegye egykori elzüllésében (állítja, hogy öt éve józan), csak ilyeneket mondott róla, például az Access Hollywodnak: „a bulizás volt közös bennünk. Ennyi az egész. Ez az élet. Haladsz előre, vannak exeid és vannak múltad. De nem hibáztatom semmiért". Amiből két dolog derül ki azonnal – egyrészt, hogy a bölcselkedés coelhói szintjét még nem, de Oravecz Nórát már elérte. Másrészt, hogy olyan erős, bizonyítható tényállításai nincsenek, hogy konkrétan hibáztathatná bármiért, de okvetlenül le akarta írni, hogy neki rossz volt Hiltonnal 2004 körül.

A celebnő a lapnak közleményben reagált, a következő tagmondathalmazzal. „Nem hiszem, hogy rossz hatással lettem volna Nickre, csaknem tíz éve randiztunk, nagyon rövid ideig, és amikor megismerkedtünk, már sikeres popsztár volt, meggyőződésem, hogy akkoriban csak ez befolyásolta. Örülök, hogy segítséget kapott problémái megoldásához, és a legjobbakat kívánom neki."

Hát még?

Carter nyilván nemcsak a Hiltonnal töltött időszakról írt: a Daily Mail azt emeli ki a nálunk még nem kapható kötetből, hogy már kétéves korában megitta az első alkoholos italát. A családi legendárium szerint egy, a szülei lakása alatti italboltban kúszott-mászott, és beleivott valamibe. Aztán alkoholista szülei miatt maga is inni kezdett, majd jött a többi, kokain, fájdalomcsillapítók, ecstasy, miegyebek.

Tizenéves koromban kezdtem keményen inni, aztán 18-19 évesen a drogokra váltottam, fűvel kezdtem, és a kokainig, ecstasyig és vényköteles fájdalomcsillapítókig jutottam, és még tovább." A Backstreet Boys tagsága hiába próbált közbelépni, nem sikerült leállítaniuk, már csak azért sem, mert rossz társaságba keveredett, akikkel egész nap ivott és narkózott, hogy aztán álmosak és letörtek legyenek, végül kokainozzanak, pörgetés végett.

Ez végül kardiomiopátiához vezetett, úgyhogy rájött, változtani kéne az életén, persze azért még bulizott egyet utána. „Egy szállodai szobában ébredtem, annyira zsongott a fejem, hogy alig láttam. A szívem úgy dübörgött, hogy az thittem, valaki kopog. Rájöttem, hogy a testem még egyszer, utoljára megpróbál figyelmeztetni." 2011-ben öccse, a szintén popkarrierrel próbálkozó Aaron is elvonóra ment, testvérük, Leslie 2012 januárjában hunyt el: túladagolta magát vényköteles fájdalomcsillapítókkal.

Hát most?

Carter élete rendeződni látszik: józan, van egy menyasszonya (Lauren Kitt), minden egészségügyi problémáját helyrerakták, és „élek, és nagyon jó dolgok történtek velem az utóbbi néhány évben".