Többször is rájöttünk már, hogy létezik egy alternatív univerzum, amikben egészen más emberek számítanak nagy névnek, mint a hétköznapi emberekében. A Children of Distance-nek vagy Siska Finuccsinak milliós nézettségek, százezres rajongótáborok jöttek össze anélkül, hogy bárki is felismerné őket.

Mr. Busta

Az esztergomi rapper leginkább káromkodni szeret szövegeiben, de azt olyan hatékonysággal teszi, hogy 82000 ember rajong érte Facebookon, új klipje pedig két nap alatt szerzett 150000-res nézettséget. Kordik Zsolt már Dopemannel is komoly vitákba keveredett korábban, de a nagyipar még mindig nem tekint rá úgy, mint akivel bármit is el lehetne adni.

Children of Distance

A háromtagú Children of Distance úgy lett az ország mélyérzésű tinijeinek egyik elsőszámú idolja, hogy arról 18 év felett szinte senki nem értesült. A Szűcsiben alakult zenekarért 263 ezren rajonganak Facebookon, a legtöbb Youtube-os nézettségi listát is elképesztő számokkal foglalják el, de be kell vallanunk, hogy akkor sem ismernénk fel őket, ha a nyílt utcán kevernének le egy nagy büdös pofont.

Siska Finuccsi

Még mindig hiphop: a tatabányai Siska Finuccsi Jön a tré című dala már kétmillió kattintás felett jár, a rapper ráadásul szinte minden kapcsolódó fesztiválon a főfellépők közt van emlegetve. Jelenleg épp SP forgat neki klipet, és együtt szövegelt már a fél magyar színtérrel, művészetét pedig már majdnem 50000 ember szereti hivatalosan is.

Kis Grofó

A gipster kifejezést meghonosító előadó a roma mulatós legendás alakja, mégsem tűnik úgy, hogy akár Mc Hawer szintjére juthatna. Ez különösen azért fura, mert a fellépései már a mulatóson kívüli világban is eseménynek számítanak, a No roxa áj című dalához forgatott klipet pedig hatmilliónál is többen nézték meg ki tudja milyen indokkal.

Chris Lawyer

Chris Lawyerről sokaknak nem csak az meglepetés, hogy híres, hanem az is, hogy magyar. A leginkább house-ban utazó DJ/producer annyira nem tűnik magyarnak, hogy még a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület is azt hitte róla, hogy külföldi. Pedig hát Lawyer valódi neve Katona Krisztián, Egerben született, a Right in Time című alát pedig már majdnem ötmillióan nézték meg Youtube-on, komoly részben külföldiek.