Beatrix yorki hercegnőt a legtöbben onnan ismerhetik, hogy ő volt az Alien-kalapos nő Vilmos herceg esküvőjén. De legalább ennyire ismert lehetne azért is, mert szinte lehetetlen róla előnyös képet készíteni. Néha azért összejön, de nem ez a jellemző.

II. Erzsébet egyik unokája, a 25 éves Beatrix yorki hercegnő az örökösödési sorban a hatodik helyen áll, így viszonylag kevés esélye van annak, hogy trónra kerüljön, ráadásul még egyetemre jár, ezért elég ritkán szokott megjelenni a különféle királyi eseményeket. Viszont, ha megjelenik, akkor igyekszik maradandót alkotni.

A legnagyobbat két évvel ezelőtt gurította, amikor Vilmos herceg esküvőjén egy olyan fejdíszben jelent meg, ami akár az Alien-sorozatban is szereplhetett volna. Tavaly pedig azzal került be a hírekbe, hogy egy nyaraláson igen szerencsétlen ruhát vett fel, és némi szélnek köszönhetően megvillantotta a királyi hátsóját.

De van egy állandó tulajdonsága, amivel szinte mindig a címlapokra kerülhetne: képtelen rendesen pózolni. Vagy nem is annyira pózolni nem tud, igazából teljesen hiányzik belőle a királyi eseményektől megszokott decens viselkedés, amikor a résztvevők az utolsó arcizmukat is a protokollnak megfelelően mozgatják, hogy ne készüljenek róla olyan képek, amiket nem terveztek.

Beatrix hercegnő egyértelműen az előnytelen képek hercegnője. Nagy ritkán sikerül csak úgy lefotózni, hogy ne valami olyan kép készüljön róla, amit ha egy buliban csinálnak az emberről, akkor a jó érzésű ismerősök másodperceken belül törlik, annyira kínosan néz ki rajtuk a szereplő.

Úgy látszik, vagy nem tud a dologról, vagy nem zavarja, mert akárhova megy, ugyanazt a tátott szája, csodálkozó, elkerekedett szemű vigyort mutatja. A fotósoknak biztos jó elfoglaltságot szolgáltat a mindig menetrendszerint haladó eseményeken, izgalmas feladat lehet róla előnyös képet készíteni. Eddig csak néhány embernek sikerült.