Chloë Grace Moretz még csak 16 éves, de már 48 filmben és tévésorozatban szerepelt, és most mutatják be legújabb filmjét, a Carrie remake-jét. A leghíresebb szerepeiben valamilyen különlegesen kemény lányt alakított, civilben viszont nagyon nem ilyen lehet. De erről nem sokat tudni, mert nagyon félti a magánéletét, csak az a tuti, hogy a divatot imádja.

Magyarországon a jövő héten mutatják be az 1976-os Brian De Palma-horror remake-jét, a Carrie-t, ami egy különleges képességekkel rendelkező, viszont az iskolai közösségekben eléggé megvetett lány kiakadásáról szól. A Stephen King regényéből készült film főszereplője az új verzióban az a Chloë Grace Moretz, aki fiatal kora ellenére egy rakás filmben és sorozatban játszott már, ráadásul rendszeresen valamilyen különlegesen kemény lányt alakít.

Moretz filmográfiája már most 48 elemet tartalmaz, pedig még csak 16 éves. Néhány epizódnyi sorozatszerep után például a Született feleségekben is feltűnt két rész erejéig 2006-ban, és egyből nagy filmekben játszhatott.

Első komolyabb filmje a 2008-as A szem című horror volt, ami a Carrie-hez hasonlóan remake, a 2002-es, ugyanilyen magyar című japán horror amerikai verziójáról van szó. Ebben egy kisebb szerepet kapott, egy beteg kislányt alakít. Aztán egy évvel később a sokak által utált, imádott romantikus filmben, az 500 nap nyárban is feltűnt.

Az akkor még csak alig tízéves lány karrierje innentől kezdve meredeken ívelt felfelé. A 2010-es, rettenetes magyar című Ha/Ver hozta meg az igazi áttörést, gyakorlatilag a hátán vitte el a filmet, amiben egy minden harcművészethez értő, a túlélési praktikákat a kisujjából kirázó szuperképességek nélküli szuperhőst alakított.

Ahogy Jennifer Lawrence karrierjének is hatalmas lökést adott, hogy egy éven belül szerezte meg a kritikai és a közönségsikert, úgy Moretznek is jót tett ugyanez. A Ha/Ver évében egy újabb feldolgozásban játszott, a Let Me In-ben, ami a 2008-as Engedje be! című svéd vámpíros film amerikai verziója volt. Moretz ebben egy szomorú vámpírlányt alakít, akibe beleszeret egy fiú. Az amerikai verzióról Stephen King azt mondta, ennél jobb horror nem készült az USA-ban az elmúlt húsz évben.

Innentől kezdve előtte áll Hollywood, idén kijött a Ha/Ver folytatása, ami gyakorlatilag róla szólt, hamarosan érkezik a Carrie, és az elkövetkezendő években is szerepel majd egy rakás filmben. Érdekes, hogy egyre keményebb és keményebb filmeket vállal, szinte csak drámákat és thrillereket.

A döntés nagyon tudatos Moretz részéről. A novemberi Dazed & Confusedban arról beszél, hogy nem szeretné, ha ráragadni a cuki lány klisé, ezért igyekszik minél drámaibb szerepeket vállalni. Azt nem tudni, hogy miért fél attól, hogy cuki lánynak fogják tartani, hiszen A leleményes Hugót és az 500 nap nyárt kivéve tényleg szinte kizárólag csak olyan filmekben játszott, amikben folyik a vér rendesen, és nem sok romantikus, lányos értelmeben vett cukiskodás van bennük.

"Olyan szerepeket szeretek választani, amikben érzelmileg több a kihívás, és amik megváltoztathatják a szemléletemet bizonyos dolgokkal kapcsolatban” – idéztük egy korábbi cikkünkben.

“Olyan volt, mint négy hónap terápia. Rengeteget tanultam a színészi munkáról. Minden filmemmel igyekszem valami újat megtanulni a szakmáról, úgyhogy minden filmnél arra törekszem, hogy kihívások elé állítson” – mondta ezt már nemrég a Carrie bemutatójának apropóján.

Arról, hogy milyen a magánéletben, nem sokat tudni, eléggé óvja a privát szféráját, a nyilatkozataiból az tűnik ki, hogy kifejezetten vidám, boldog ember, nagyon nem olyan, mint az általa eljátszott karakterek.

Nagyon szeret videojátékokkal játszani és síelni, nagy rajongója Rihannának és Britney Spearsnek. Ezeken felül pedig a divat érdekli rettenetesen. Egyrészt igyekszik minél több divatmagazin címlapján feltűnni, az Elle-től kezdve a Vogue-on át az InStyle-ig, másrészt próbálja kialakítani a rá jellemző öltözködési stílust. Minden vörös szőnyeges eseményen nagy figyelmet fordít arra, hogy valami egyedi szerelésben jelenjen meg. Rendszeresen jár divathetekre, sőt az utóbbi időben már kifejezetten hívják a divathetek szervezői.

De ennél sokkal többet tényleg nem tudni róla. Arra ugyanis nagyon ügyel, hogy mondjuk a barátaival ne mutatkozzon nyilvános eseményeken. A saját filmjeit szívesen megnézi, de ezt sosem teszi a barátaival. Azt mondja, barátai társaságában kikapcsolódni szeret, és ha megjelenne velük mindenféle nyilvános eseményeken, akkor már nem menne olyan jól ez a dolog, nem tudná többé tökéletesen szétválasztani a munkáját a magánéletétől.