Ha egy híresebb személyiség sérül le, a gyógyulás általában nem áll le egy kis gipszelésnél és mankózásnál, hanem fel kell vágni azonnal. Ugyanis a vörösszőnyeges események pörögnek, azokon bénultan is meg kell jelenni. Ilyenkor kerülnek elő a strasszos gipszek, a csilivili tolószékek, de sokaknál az elegancia dominál így is.

Szinte kikerülhetetlenül előfordul mindenkivel, hogy olykor akkorát zakózik, hogy komoly, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenved. Az ember ilyenkor arra törekszik, hogy méltósággal viselje a mankót, gipszet, kötést, visszarázódjon az életébe és feldobja a rokkant hétköznapokat. Ez nincs másként a celebeknél sem, akik szintén nem vehetnek ki hosszú szabit, mert kimennek a köztudatból. Ezért már félbénán is megjelennek a vörösszőnyegen, és hogy kilógjanak a sorból, felpimpelik a segédeszközeiket.

A leggyakoribb és legolcsóbb ilyen tuningolás a gipsz és egyéb sínek, kötések feldobása. A legegyszerűbb példa Suri Cruise-é, a kisgyerek törött karjának gipszét telefirkálták a haverjai, olyan vicces üzenet is jutott rá, hogy "nincs seggrepacsi" (képet itt talál).

Nem mindegy az sem, az ember milyen mankót választ magának lábsérülés esetén a nagy eseményekre. Estélyihez és öltönyhöz ugyanis nem megy akármi. Kristen Stewart krómosan csillogó mankókat viselt elegáns ruhájához az idei Oscar-díjátadón, mivel korábban üvegszilánkba lépett. Demi Lovato akkor törhette el a lábát, amikor szobatársa felmosott, ő meg elcsúszott a padlón. Ő fekete-fehérben jelent meg egy eseményen, a lábmerevítője pedig egy vaskos fekete csizmára hasonlított inkább, a csillámló fekete mankók pedig igazán menők lettek.

Ne adja fel az üzekedést!

A celebek ugyan megmutathatják, hogyan dobhatja fel ön is a gipszét, mankóját, kötését, de azt nem, mit kezdjen ilyenkor a szexuális életével. Erre már tavaly gondolt a Velvet, itt olvashatja hasznos tanácsainkat lerobbanás esetére.

Brad Pitt még 2012 elején szenevdett térdszalagsérülést, emiat egy bottal kellett megtámasztania magát hetekig. Jessie J még korábban, 2011-ben került rossz helyzetbe, ő a bokáját törte el. Az az évi MTV VMA-re azonban fehér harisnyát vett fel, így abszolút nem akarta elrejteni a sínt és a fekete-arany csíkos mankókat sem. Nála is menőzőbb volt az amerikai teniszező, Serena Williams, aki 2010-ben szenvedett sérülést, és egy kifejetten pimp, karácsonyfadísznek is elmenő gipszet öntetett a lábára. A mankó már egyszerűbb volt. Anne Hathaway pedig csuklósérülése miatt hordott modern fehér sínt egy ideig 2012-ben. Galériánkba beválogattuk a divattervező Diane von Furstenberget is, akinél az a truváj, hogy észre sem lehet venni a fekete vállrögzítőjét. Ha már váll, akkor Mariah Carey, aki kiugrott a válla év elején, és ezt egy szegecses gipsszel emelte ki.

Két ellentétes példát találtunk a kerekesszékre is, amit szintén lehet egyszerű segédeszközből laza kiegészítővé alakítani. Lady Gaga képviseli az egyik pólust, ő egy csípőműtét miatt nem tudott az év elején lábra állni, de szokása szerint ezt is giccsesen oldotta meg. Egy aranyozott küllőkkel ellátott méregdrága tolószéket (Emmát) csináltatott magának, és ezzel parádézott. Vele szemben áll a porckorongsérvtől szenvedő Bernardo Bertolucci olasz filmrendező kocsija. Bertolucci menő piros-fekete kerekű kocsijához öltözött egy párizsi rendezvényen, de azért kattintson a galériába, mert a legenda zoknija megér egy misét.