Claire Danes évekig csak egy szürke színésznő volt, akinek volt pár ismertebb filmje, de igazán sikeresnek sosem volt mondható, míg nem kapta meg Carrie Mathison szerepét a Homeland című sorozatban. Ezzel egyidőben a színésznő végre megtanult öltözködni, pózolni, és olyan fodrászt választani, aki nem csinál belőle unalmas külsejű valakit. Így jutott el Claire Danes az Interview magazin címlapjáig, ahol végre igazi jónőként pózol.

Aki nem látta a Kisasszonyok című regényből készült filmet, az valószínű, hogy a Baz Luhrmann féle Rómeó és Júliában ismerte csak meg Claire Danest, akinek akkoriban sokan nem örültek, mert túl csúnyácskának, vagy egyszerűnek találták ahhoz, hogy eljátssza Júliát. Pedig Claire Danes nem csúnya, csak épp nem az a klasszikus, babaarcú szépség, aki minden évben szerepelhetne a legszexibb nőket összesítő listákon.

Persze ez sem véletlen, mert Danes sokáig nem tudott sem pózolni, sem öltözködni, sem jó fodrászt választani. De legalább 34 éves korára eljutott odáig, hogy végre tényleg jól néz ki, jó a haja is, és rájött, hogy nem áll jól neki, ha lábszárközépig érő ruhát húz magára. Arra pedig, hogy Claire Danes végre igazán jónő lett, nem csak mi jöttünk rá, hanem az Interview magazin készítői is, mivel címlapjukra tették a színésznőt, aki mostanában a Homeland című sorozatban dögösködik egy személyiségzavaros nőt alakítva Damian Lewis mellett.

Danes egyébként nem volt túl szerencsés színésznő Hollywoodban a Rómeó és Júlia után, mivel a Homeland-ig semmi nem hozott igazán átütő sikert számára, még a mozis próbálkozásai sem. A színésznő csak a Temple Grandin-ben alakított nagyot, amiért végül Golden Globe-ot is kapott, de ez is csak egy tévéfilm volt. Claire Danes egyébként boldogan él férjével, Hugh Dancyvel, akitől tíz hónapja gyereke is született. Galériánkra kattintva megnézheti, hogy lett az ízlésficamos, szürke és unalmas külsejű kislányból igazán jónő.