R. Kárpáti Péter lánya sejtette, hogy nem kerül be a legjobb 16 közé a Miss Universe döntőjében, de ettől még érték meglepetések egy-két versenyzővel kapcsolatban. Kárpáti Rebeka versenytársaival együtt a spanyol Miss Universe-t szerette volna győztesnek, de helyette Gabriela Islert, a venezuelai lányt választották a legszebbnek. Akit erősen, plasztikával is felkészítettek a versenyre.

"8-10 olyan lány volt a fináléban, akiről mi is azt mondtuk, hogy szerintünk belerülnek. A maradék 6-8 lány között viszont voltak olyanok, akiket egyszerűen sehogy sem értettünk, hogy miért. Nagyon sok durva meglepetés ért, de konkrétumokat nem szeretnék mondani" – fogalmazott óvatosan a Velvetnek az idei Miss Universe Hungary, aki több hetes moszkvai tartózkodás után múlt hét szombaton részt vett a Miss Universe döntőjén. R. Kárpáti Péter, a Barátok közt korábbi szereplőjének lánya sejtette, hogy nem lesz benne a 16-ban, ezt a versenyt közvetlenül megelőző facebookos posztjából is lehetett érezni. Ő maga a spanyol lánynak szurkolt, hogy miért, azt így magyarázta: "Nekem ő kívül-belül gyönyörű, természetes lány" – így Kárpáti, és megjegyezte, sajnálja, hogy nem ő lett az első.

A 2013-as Miss Universe világverseny győztese a venezuelai Miss Universe, Gabriela Isler lett, akin elég sokat alakítottak a plasztikai sebészek. "Őt annyira nem ismerem, de annyi lejött, hogy Venezuelában, ahonnan ő jött, hatalmas kultusza van a szépségversenyeknek. Úgyhogy ő pontosan ennek a szellemében van megcsinálva. Több tanárral készült, és rengeteg plasztikai műtéte volt, a before-afterjeit megnézve ez kiderül. Egyébként nincs vele semmi baj, jó fej, de mi a spanyol lánynak szurkoltunk a backstage-ben" – mondta Kárpáti Rebeka.

Munkalehetőségeket is szerzett

A 19 éves lány alapvetően pozitívumként élte meg a moszkvai felkészülést, mindössze egyetlen, nehezebben emészthető momentumot tudott említeni. "Nyilván mindannyian a legelőrébb szerettünk volna végezni a toplistán. Amikor aztán a fináléban úgy kell bikiniben, magassarkúban eltáncolnod a táncot a 16 döntős eőtt, hogy te nem vagy közöttük – na az egy kicsit nehéz. De amikor ez lement, kifújtuk magunkat és buliztunk egy hatalmasat." A versenyzők közül a haiti, a hondurasi és az indonéz lánnyal barátkozott össze, de szerinte könnyen megeshet, hogy Oroszországba vagy a szomszédos országokba is ellátogat a következő két-három évben, ha lesz rá kerete.

A verseny révén munkakapcsolatokat is épített, bár konkrét kifutása még egyiknek sincs, egyelőre csak tervek vannak. "A verseny kapcsán sok olyan külföldi (orosz, legyen, amerikai) céget, kozmetikai céget, modellügynökséget ismertem meg, akik már hívnak, hogy beszéljünk, úgyhogy rengeteg ajtó kinyílt előttem" – magyarázta Kárpáti Rebeka, aki már többször megjegyezte: nagy vágya, hogy a fősikola elvégzése után külföldön dolgozzon.

Hazai szépségkirálynőként egy-két médiamegjelenésen túl nem igazán vannak kötelezettségei, bár annyit kitűzött célként, hogy mindenképpen szeretne segíteni majd az utódjának a felkészülésben,. "Egyelőre azonban csak annyi van, hogy valahogy vissza kell rázódnom a suliba, mert borzasztóan le vagyok maradva, és mindjárt jön a vizsgidőszak. Szóval kicsit félek ettől, de korrepetálnak majd, és kapok segítséget" – beszélt a tervekről Kárpáti, majd hozzátette: nagyon várja már az esti mozizást, amikor hosszas koplalás után végre mindent ehet, amit csak akar.