Megvan, hogy már tíz éves az Igazából szerelem című film? Igen, 2013 van, és Richard Curtis karácsonyi romkomja 2003. november 14-én került a mozikba, és nagyon sajnáljuk, ha ezzel most rádöbbentettük arra, hogy ön is mennyire öreg már. De ne szomorkodjon, mert a kerek évforduló alkalmából most megnézheti, hogy mennyit változtak azóta a filmben szereplő színészek, illetve megtudhatja azt is, hogy mit gondolnak a szereplők és a rendező tíz év után az Igazából szerelemről.

Tíz évvel ezelőtt, 2003. november 14-én került a mozikba Richard Curtis filmje, az Igazából szerelem, ami azóta kötelező eleme a karácsonynak, és talán már a Reszkessetek betörőknél is többször, illetve több csatornán lehet látni az ünnepek alatt. Lehet ezt a romkomot giccsesnek, unalmasnak, vagy akármi rossznak nevezni, de valószínűleg az Igazából szerelmet még azok is boldogan és önszántukból nézik karácsonykor, akik azt állítják, hogy amúgy soha nem néznének meg egy ilyen filmet.

Ha valamiért eddig nem látta még ezt a filmet, akkor a galéria után röviden és viszonylag kuszán összefoglaljuk önnek a sztorit, addig viszont kattintson galériánkra, és nézze meg, hogy a film szereplői és rendezője mennyit változtak, illetve páran közülük miket nyilatkoztak tíz évvel az Igazából szerelem megjelenése után a Daily Beast-nek.

Az Igazából szerelemben több szerelmi sztori van picit egybe fűzve: Juliet (Keira Knightley) összeházasodik Peterrel (Chiwetel Ejiofor), miközben annak tanúja, Mark (Andrew Lincoln) totálisan bele van zúgva Julietbe; Jamie (Colin Firth) miután rajtakapta a feleségét és a bátyját, Franciaországba utazik írni, ahol beleszerete a portugál házvezetőnőjébe, Auréliába (Lúcia Moniz);  Harry (Alan Rickman) egy ügynökség vezetőjeként majdnem megcsalja titkárnőjével Miával (Heike Makatsch) a feleségét, Karent (Emma Thompson), miközben Harry egyik alkalmazottja, Sarah (Laura Linney) évek óta szerelmes a kollégájába, Karlba (Rodrigo Santoro), Karen testvére pedig - aki teljesen mellékesen a miniszterelnök - David (Hugh Grant) ráindul a titkárnőjére Natalie-ra (Martine McCutcheon); ott van még Daniel (Liam Neeson), akinek meghalt a felesége, mostohafia Sam (Thomas Sangster) pedig beleszeret egy osztálytársnőjébe; és végül ott van a cukiskodó, de igazából szinte sehova sem illő pár, John (Martin Freeman) és Judy (Joanna Page), akik egy pornófilmforgatáson találkoznak, ahol mindketten testdublőrként dolgoznak. Ja, és ott van még Billy Mack (Bill Nighy) a kivénhedt rocksztár, és az elhízott menedzsere, igaz, ők nem szerelmesek, csak barátok. Igen, ez így tényleg rettenetesen kusza és unalmas is, de elhiheti, a film ennyire nem rossz, úgyhogy nézze meg, ha nem most, akkor valamikor karácsonykor.

A fenti cikket kommentálhatja Facebook oldalunkon.

Kövessen minket a Facebookon is!