Különböző fórumokon sokan tippeltek arra, hogy a ByTheWay ott lesz az idei X-Faktor dobogósai közt, ám nagy meglepetésre a nézők hazaküldték őket. Aztán jött, a csoda, a fordulat, az átverés, a parasztvakítás a ByTheWay újra versenyben van. Talán újra elhozhatják a fiúbandák korát. Ha nem emlékezne rájuk, itt egy összeállítás, a megtekintése után segítsen nekünk eldönteni, kik voltak a legszörnyűbbek! 10 ponttal jutalmazza azokat, akiknek már csak a puszta látványuktól elszakadt a cérna.

Apollo23

A 2011-es X-Faktor második legjobb csapa úgy alakult, hogy a fiúk külön-külön jelentkeztek a műsorba, ám a mentorok javaslatára együttesként jutottak tovább. Kumich Tamás, Nánássy Tibor és Varjú René azóta megint külön utakon jár, áprilisban jelentették be a csapat feloszlását, de az együtt töltött hónapok alatt azért bőven születtek tőlük dalok, nyáron a csapból is az alábbi szám folyt.

Bizö Boyz

A cipőmárka köré szervezett fiúcsapat Zoltán Erika Erica C. Dance School budapesti iskolájából szabadult fiúkkal indult 1996-ban. Hatan kezdték, majd csak öten maradtak, és menet közben a nevük is megváltozott Bizö Boyz-ról B. Boys-ra. Két albumot adtak ki, aztán szerencsére elnyelte őket a föld. 

 

ByTheWay

Az idei X-Faktor egyetlen igazán jelentős eseménye a ByTheWay nevű fiúbandához kötődik. Ez volt az a zenekar, amelyik mindenki nagy meglepetésére kiesett a versenyből, aztán csodák csodájára, Bozsek Márk a kiesésük után kiszállt az X-Faktorból, a műsor készítői pedig ahelyett, hogy mondjuk beszavaztatták volna valamelyik korábbi kiesőt, vagy bármi, a direkt visszapakolásnál kevésbé átlátszó dolgot csináltak volna, fogták a ByTheWayt, és visszatették a műsorba, ezzel csinálva végérvényesen esztrádműsort a tehetségkutatóból. Most már legalább nem kell vakarni a fejünket, hogy mit látunk. Egyébként a ByTheWay forradalmasíthatta volna a fiúbandákat, ebben a zenekarban ugyanis viszonylag értékelhető kóruséneklés történik.

Happy Gang

Az együttest 1993-ban Mohaman alapította meg volt osztálytársaival, Coryval és Vitaminnal. Első nagy slágerük a Boomshaka volt, amit a Kérek egy kulcsot a szívedhez követett. Hat albumot adtak ki, a legutolsó 1999-ben jelent meg, de idén is felléptek még: a Budapest Parkban több ezres közönség előtt ünnepelték élő nagykoncerttel a 20. születésnapjukat. 

Hip Hop Boyz

Az együttes 1992-ben alakult Budapesten. A csapat tagjai Levy T., O.G. Duck és Real Action voltak, legismertebb slágereik pedig az Ott várok rád, a Ragadom-dagadom, a Megbántottak vagy A hegyekbe fönn. A Hip Hop Boyz 1998-ban oszlott fel, azok után, hogy több mint 100 ezer eladott lemezzel büszkélkedhettek. Egykori tagja, Szűcs Real Action Zoltán tánccsapatával idén megnyerte a Britain's Got Talent tehetségkutatót és a vele járó fődíjat. 

Manhattan

A legelső táncikálós fiúcsapat a Manhattan nevű együttes volt, akik a New Kids On The Block hatására hozták létre a formációt menedzserük, Környei Attila segítségével. Négy év leforgása alatt négy albummal álltak elő, a Rossz vagyok című dal tette őket kedvenccé. Egy idő után trióban folytatták, de elfáradtak, és később a nagy visszatérésük sem hozta meg a várt sikert. 

Picasso Branch

A Kozsónak köszönhető Picasso Branch öt taggal táncolta be magát a köztudatba, aztán három évvel később, 2001-ben már csak hárman maradtak az együttesben. Végül ugyanebben az évben feloszlottak, három albumot hagyva maguk után.

Rocktenors

A Rocktenors nevű csapat egy 2010-ben alakult rock együttes, akik az RTL Klub X-faktor című műsorának második szériájában tűntek fel és a hatodik helyen végeztek. Annak ellenére, hogy  a fiúk párbajoztak a legtöbbet, mégis őket tartják a tehetségkutató műsor eddigi legsikeresebb csapatának. 

Shygys

Szintén Kozsó szülötte a Shygys együttes, akiknek tagjait a menedzser 430 jelentkező közül választott ki 1997-ben. A ötös fogat rövid pályafutása alatt két lemezt adott ki, a másodikat már Kozsó nélkül. 

V.I.P.

A V.I.P.-et a Manhattan együttes egykori menedzsere, Környei Attila rakta össze 1997-ben. A Manhattanhez hasonlóan a tagok itt is igazi zenészek voltak, sőt, a Rakonczai fivérek saját maguk írták a számaikat. Ugyanebben az évben ők indultak az Eurovíziós Dalfesztiválon Dublinban. Azon kevesek egyikei, akik nem tűntek el a popszakmából, hiszen mai napig több előadónak írnak dalokat.