Sebestyén Balázs minden következmény nélkül megúszta, hogy kvázi lebuzizott egy aktivistát a reggeli műsorában a Class Fm-en. Ugyan a kijelentése után pár nappal megszűnt az RTL Klubon a műsora, de a kettőnek nincs köze egymáshoz. Kapócs Zsóka pár éve egy, a Sebestyénénél kicsit erősebb buzizás után bukta a tévés és rádiós műsorát is, most viszont még csak bocsánatkérés sincs.

Sebestyén Balázs, a jelenlegi talán legnépszerűbb tévés és rádiós műsorvezető hétfő reggel a Class Fm-en vezetett reggeli műsorában finoman, de lebuzizta Teczár Szilárdot, azt az aktivistát, aki elérte, hogy a szórakozóhelyeken ne legyen olyan, hogy a nőknek nem kell fizetniük a belépésért, míg a férfiaknak igen.

A dolognak egyelőre semmi következménye sincs azon túl, hogy Teczár bocsánatkérésre szólította fel a műsorvezetőt, és nagyon úgy néz ki, hogy nem is lesz. Ráadásul még a bocsántakérés sem történt meg, mintha tényleg, semmi sem történt volna, ami a reakciók alapján még akár lehetne is, ha mondjuk nem lenne fent interneten is a kérdéses rádióadás hanganyaga, amiben elhangzik a buzizás.

És nem valami titkos letöltőoldalról kell előhalászni az azóta törölt felvételt, nem, hanem a Class Fm hivatalos archívumában ott van, bárki meghallgathatja, a lenti hanganyagban kb. 5:30-tól van a kérdéses rész.

A Class Fm részéről azt mondták megkeresésünkre, hogy továbbra sem kívánnak az ügyben nyilatkozni egyáltalán. Az RTL Klubon pont most szűnik meg Sebestyén Balázs show-műsora, a Vundersőn és Zuperszexi, de a megszűnéshez semmi köze a műsorvezető rádiós kijelentéseihez. A csatornánál azt mondták, eredetileg is kilenc részre tervezték a műsort, így csak véletlen egybeesésről van szó.

Viszonylag hasonló eset történt néhány évvel ezelőtt, amikor Kapócs Zsókának volt egy reggeli műsora a Danubius rádión, és műsorvezető volt az RTL Klubon. A rádiós műsorban azt mondta, nem szereti a melegeket, ami kicsit erősebb kijelentés, mint Sebestyén mostani kijelentése, de nem sokkal. Az eredmény az volt, hogy a Danubius hosszas magyarázkodásra kényszerült, azt mondták, hogy a műsorvezető szerencsétlenül fogalmazott.

Nem sokkal később viszont megszűnt Kapócs rádiós és tévés állása is, igaz, a hivatalos magyarázat szerint a rádióműsorból azért tették ki, mert nem volt elég népszerű a műsor, az RTL-től meg azért távozott, mert inkább színházban szeretett volna szerepelni, mint tévében. Viszont legalább volt következménye a dolognak, néhány embernek legalább magyarázkodnia kellett.

Hat év alatt viszont elértünk odáig, hogy buzizni mindenféle következmény nélkül lehet, még bocsánatot sem kell érte kérni, ráadásul tényleg bármiféle következmény nélkül megteheti ezt az ország legismertebb műsorvezetője, a leghallgatottabb reggeli műsorban, és még jót röhöghet is az egészen.