Az örök Batman ezúttal olyat változtatott a testképén, amit eddig sosem. Volt eddig durva kigyúrása, durva lefogyása, most a durva hízás volt soron. Az Amerikai botrány főszerepéért ugyanis 18 kilót szedett fel, némi sajtburger és sült krumpli bevitelével.

Eddig is számos olyan filmszerep volt, amiért teljesen átalakította magát a testképéhez nem ragaszkodó Christian Bale. A New York Daily News cikke szerint ezt bizonyította ismét. Az egyes szerepekért (pl. a Batman-filmekért) magát alaposan kigyúró színész most sajtburgerekkel és hasábburgonyával gyúrt arra, hogy meghájasodjon. Mindezt az American Hustle (Amerikai botrány) című filmért tette meg, ahol egy simlis alakot játszik Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner és Jennifer Lawrence mellett.

A 39 éves Bale Mel Weinberg szerepéért két hónap alatt 18 kilót szedett fel. Így jellemezte a folyamatot: "Nem mozogsz sokat, csak üldögélsz a seggeden, és lapátolod a kaját a pofádba". A nagy zabálás mellett a brit színész elsajátott egy Long Island-i dialektust is, mindez pedig kiegészítve a hetvenes évek frizurájával és szemüvegével igazi trógerré tette őt a szerepben. 

Korábban amúgy éppen az Out of the Furnace (kb. A kohón kívül) filmet forgatta, itt még hosszú, zsíros hajjal, konkvisztádor szakállal és sokkal szikárabban jelent meg a kamerák előtt.