Kiskorút bántalmazhatott a hiányos hírek szerint Aron Ralston, ezért őrizetbe vették. A férfi azzal vált világhírűvé, hogy tíz éve beszorult két szikla közé, ahonnan úgy menekült meg, hogy levágta a saját karját.

Őrizetbe vették Denverben Aron Ralstont, a sziklamászót, aki azzal vált híressé, hogy beszorult a keze két szikla közé, egy bicskával levágta a végtagot, majd elment segítségért. Kiskorú sérelmére elkövetett cselekménnyel gyanúsítják a 38 éves férfit, de részleteket egyelőre nem árultak el a hatóságok – írja a Sky News.

Ralston 2003-ban vált híressé, amikor Utah-ban sziklát mászott, majd lezuhant a sziklák közé. Olyan szerencsétlenül esett, hogy egyik karja két szikla közé szorult. Több mint öt napot töltött a senkiföldjén segítségre várva, de nem járt arra senki, így végül úgy határozott, zsebkésével levágja a karját, és így kerül ki a szorult helyzetből. Végül túlélte a borzalmas történetet.

Mindebből könyvet írt Between a Rock and a Hard Place (Egy szikla és egy kemény hely között) címmel. Ebből később filmet készítettek James Franco főszereplésével, 127 óra címmel. A filmet amúgy hat Oscar-díjra is jelölték, maga Ralston is megjelent a premierén. Az ő ügye hétfőn folytatódik, ekkor hallgatja meg a bíróság.