Katy Perry megint lebukott egy béna playbackkel, ezúttal a francia NRJ rádió díjátadóján nem sikerült elhitetnie az emberekkel, hogy ő énekel a színpadon. Nem ez az első kínos playback-bakija, de összeszedtünk neki még egy pár nagyon látványosat, hogy ne érezze magát rosszul.

Katy Perry a francia NRJ rádió zenei díjátadójának az egyik sztárvendége volt, és elő kellett volna adnia a ROAR című slágerét, de ez nem jött neki össze, le kellett állítani a felvételt azután, hogy az énekesnő kétszer is belebakizott a playbackbe – írja a Daily Mail. A lenti videóból alig néhány másodperc telik el, mire nyilvánvaló lesz, hogy Perry playbackel, ezután a közönség ki is fütyüli.

Nem ez volt az első eset, hogy Katy Perry valamilyen kínos playbackkel bukott le. Néhány évvel ezelőtt egy kamufurulyázást mutatott be az egyik koncertjén. Akkor sikerült elviccelnie a dolgot. Az igazán érdekes rész kb. 30 másodpercnél kezdődik.

Hogy Katy Perry ne érezze magát egyedül, összeszedtünk még egy pár igazán kínos playbackprodukciót kisebb és nagyobb nevektől egyaránt.

50 Cent egy 2007-es díjátadón mutatta be, hogy rappelni sem olyan egyszerű, különösen akkor nem, ha playbackelni és vetkőzni kell egyszerre. A videón kb. 20 másodpercnél látható az, hogy a rapper veszi le a kabátját, közben viszont a playback miatt folyamatosan beszél.

A mára szinte teljesen eltűnt Ashlee Simpson a Saturday Night Live-ban égett le azért, mert elfelejtette elkezdeni a saját számát, így előadása első pár másodperce után teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy playbackről van szó. Az ilyen tévéműsorokban egyébként megszokott a playback, de az azért nem, hogy valaki ennyire elbénázza.

A Goldfrapp nevű zenekar egy olasz tévéműsorban járt néhány éve, amikor az énekesnő, Alison Goldfrapp elfelejtett belépni a számba, az érdekes rész kb. 15 másodpercnél látható.

A nem túl ismert előadók playbackversenyének győztese valószínűleg a lenti zenekar. Tökéletes az egész videó. Sajnos nem tudjuk, hogy mikor és hol készült, de ez tulajdonképpen teljesen lényegtelen, ha megnézi a videó első 15 másodpercét.

Körülbelül két hónapja érkezett Lengyelországból a lenti videó, amin azt láthatjuk, hogy a zenekart úgy válogatták össze, hogy a formás test és a kihívó ruhák talán leplezni tudjak a technikai tudásbeli hiányosságokat. Nem tudjuk, hogy ez végül sikerült-e, de egészen csodálatos, hogy mindhárom zenekari tag teljesen fogalmatlanul áll a kis feszes rucijában.

De talán az összes közül a legjobb a Muse volt, amelynek tagjai nem bakiztak igazából, hanem egy iszonyatosan nagyot trollkodtak. Egy olasz tévéműsorban kellett volna fellépniük, ragaszkodtak hozzá, hogy ők csak élőben hajlandóak játszani, az olaszok viszont mondták, hogy az viszont náluk nem megy. Vagy playback vagy sehogy.

A Muse végül belement a playbackbe, majd jól hülyét csinált a műsor készítőiből, ugyanis a tagok felcserélték a zenekarban betöltött szerepeiket, az énekes dobolt, a dobos énekelt és basszusgitározott, a basszusgitáros pedig szólógitározott.