Ennél balkánibb történet talán nem is létezik, mint Cecáé, a szerb turbo-folk királynőjéé. Svetlana Ražnatović egy dél-szerbiai faluba született, meghallotta az énekhangját egy menedzser, befutott énekesnő lett, aztán belenyúlt a tutiba. Nőül vette őt a rettegett hadúr, Arkan, akit aztán agyonlőttek, így Ceca örökölte a maffiózó birodalmát. Megjárta a börtönt, szétlopott egy focicsapatot, de szilikonmellei még mindig szeretetet ébresztenek a rajongóiban.

Egy pár szerb öntudatba bugyolált szilikonmellként lehetne nagyon dióhéjban összefoglalni, kicsoda Svetlana Ražnatović. Persze ez nem fed le semmit a Cecaként éneklő sokszínű celeb életéből, de azért igyekszünk őt alaposan bemutatni.

1973. június 14-én Dél-Szerbiában, egy faluban született Slobodan és Mira Veličković lányaként. Falujában már kilenc évesen énekelt a nyilvánosság előtt, 14 évesen egy fesztiválon is fellépett, egy montenegrói nyaraláson pedig felfigyelt rá első menedzsere. 15 évesen aztán ömleni kezdett a siker, felvették első stúdióalbumát, a Cvetak zanovetakot, a címadó dala óriási sláger lett, versenyt is nyert vele. Cecából tinisztár lett, első albumain pedig még a hagyományosabb folkos vonalat követte – olvasható a honlapján lévő életrajzból.

A csinos fiatal lány hamar rosszfiúkkal kezdett ismerkedni, Dejan Marjanovićcsal, ismert belgrádi alvilági figurával is randizott, de a férfit agyonlőtték. Volt egy futó kapcsolata egy egykori focistával, aztán betoppant az életébe a nagy szerelem. 1993-ban koncertet adott a horvát fronton harcoló katonáknak, itt ismerte meg Željko Ražnatović Arkant, a belgrádi maffiózót, a Tigrisek nevű félkatonai szabadcsapat vezérét. A háború után Arkan már nem a háborús bűnökben találta meg az örömöt, visszatért az alvilágba, miközben politizálni kezdett. Elvált gyorsan a nejétől, és 1995-ben elvette Cecát, bár a nő szülei ellenezték a frigyet. Az esküvő igazi balkáni rongyrázással, koronával, médiacsinnadrattával zajlott le, még a tévé is közvetítette.

Eközben potyogtak az albumai, a filmezésbe is belekóstolt, de végül kivágatta a jeleneteit a Tisztátalan vér című alkotásból. A délszláv háború után a Nevaljala című dala 17 hétig vezette a szerb könnyűzenei toplistát. Közben 1996-ban megszületett Veljko nevű fia, 1998-ban pedig Anastasija nevű lánya. 2000-ben sokként érte őt, hogy férjét agyonlőtték Belgrád egyik hoteljában. Még élt, amikor kocsiba rakták, hogy kórházba vigyék, de az autóban felesége kezei közt életét vesztette. Ceca 15 hónapra elvonult a nyilvánosság elől, majd első interjújában közölte, egy darabja meghalt aznap Arkannal, akinek a nevét a mai napig viseli.

Épp, hogy kezdett magára találni, 2003-ban megölték Zoran Đinđić miniszterelnököt, mire a szerb rendőrség nagy akciót indított. A nacionalistákhoz közelálló Cecánál házkutatást tartottak, fegyvereket találtak, letartóztatták és csak három hónappal később szabadulhatott. 2011-ben újabb tipikus balkáni történet főszereplője lett, bűnösnek mondták ki sikkasztás vádjában, mivel eurómilliókat emelt el attól a fociklubtól, amit a férjétől örökölt, valamint megint fegyvereket találtak nála. Ceca ezt is lazán megúszta, nyolc hónap házi őrizetet kellett elviselnie, bár 1,5 millió eurót (447,75 millió forintot) be kell fizetnie büntetésül az államkasszába.

Eközben a fociklubot, az FK Obilićet nemcsak szétlopta, de le is züllesztette. Miközben prémbundában villogott a pálya szélén, a legatyásodott csapat, ami hajdan jugoszláv bajnok volt, teljesen szétesett. Jelenleg a helyi amatőr ligában játszanak. Cecát amúgy egy időben nagyon szerették volna a jugoszláv futballszövetség élén is látni, de ez végül álom maradt. Cecát mindezek ellenére sokan szeretik Szerbiában, Montenegróban, Boszniában és Macedóniában, szokott jótékonysági koncerteket adni, harcol a szerb népszaporulat növeléséért és igazi hazafiként éli mindennapjait. Jelenleg a 15. albumánál tart a turbo-folk királynője, Szerbia Anyja, aki tízmillió lemezt adott eddig el, és idén óriási koncerttel ünnepelte 40. szülinapját. Képei miatt pedig megéri követni a Facebookját és Twitterét is.