Tom Hardy eddig csupa kemény fickót játszott a filmjeiben, a Spílertől kezdve a Bronsonon át A Sötét lovag: Felemelkedésig, de sosem volt két hasonló alakítása. Többek között annak köszönhetően, hogy minden figuráját egészen másképp formálja meg, ha kell brit, ha kell, amerikai akcentussal beszél, és a beszédhangját is mindig a karakterhez alakítja.

Az egyik legnagyobb érv a filmek szinkronizálása ellen, hogy a szinkronnal elvész az eredeti színész játéka a saját hangjával, hogy milyen akcentussal beszél és hasonlók. Tom Hardy munkásságát például szinte teljesen kinyírja, ha szinkronizálják, mert A Sötét lovag: Felemelkedés és a Bronson sztárja nagyon nagy műgonddal dolgozza ki, hogyan szólalnak meg a karakterei.

Nincs két olyan film, amiben hasonlóan beszél, hallgassa meg összeállításunkat, ön is rá fog jönni, mire gondoltunk!

Tom Hardy, amikor beszél

Első körben hallgassuk meg, hogyan beszél Tom Hardy, amikor nem színészkedik. A fenti interjúban a kivágott részleten felül egyébként pont arról beszélt, hogy elég könnyedén sajátít el akcentusokat, ha éppen arról van szó, hogy egy filmben a megszokottól eltérően kell beszélnie.

Tom Hardy a Bronsonban

Egyik legelső sikere a Bronson című film volt, amit a később a Drive - Gázt! című filmmel befutott Nicolas Winding Refn rendezett, és Anglia legerőszakosabb bűnözőjéről szólt, aki Charles Bronsonnak nevezte el saját magát. Élete leginkább arról szól, hogy egy, a 70-es években elkövetett fegyveres rablás után, ahol összesen kevesebb mint 30 fontot sikerült elrabolnia, hét év börtönt kapott. A börtönben viszont annyira aggresszív volt, hogy azóta folyamatosan börtönben van, a börtönbeli bántalmazások és hasonló cselekmények miatt.

Tom Hardy a Spílerben

A Bronsonnal egy évben, 2008-ban Guy Ritchie is szerepet adott a feltörőben lévő brit színésznek, a Spíler című filmjében. A brit akcentus egyelőre maradt, de egészen máshogy beszél coming out előtt álló piti bűnözőként, mint ahogyan azt a Bronsonban tette.

Tom Hardy A kódban

Ez a 2009-es, viszonylag felejthető akciófilm Morgan Freemannel és Antonio Banderassal volt az első amerikai filmje, amiben amerikai karaktert alakított. A szerep kedvéért el kellett sajátítani az amerikai akcentust, ami egészen jól sikerült neki.

Tom Hardy az Eredetben

Egészen elképesztő azoknak a rendezőknek a névsora, akikkel Hardy együtt dolgozott az évek során. 2010-ben azzal a Christopher Nolannel dolgozott együtt, akit ma már valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Az Eredetben ismét bűnöző volt, ezúttal brit bűnöző egy amerikai filmben, a szokásosnál kevésbé brutális, ami a hangján is hallatszik.

Tom Hardy a Sötét lovag: Felemelkedésben

A Nolan-féle Batman-tirlógiában három nagyon jó dolog van: az egyik, hogy Christian Bale alakította Batmant, a másik, hogy Heathe Ledger volt Joker, a harmadik pedig, hogy Tom Hardy formálta meg az utolsó rész főgonoszát, Bane-t. Nem elég, hogy a szerep kedvéért egy tonna izmot pakolt magára, a hangját úgy eltoríztotta, mint még soha. A karaktere egy betegség miatt csak egy maszkon keresztül tud lélegezni, ami mindig rajta van, így Hardynak igen nehéz dolga volt, a színészi eszköztárából csak a szemét és a hangját tudta használni a szerep megformálásához. A kész filmben végül némi effektet raktak Hardy hangjára, de csak annyit, hogy picit visszhangosabb, sistergősebb legyen a hangja, egyébként azt halljuk, ahogy ő beszél.

Tom Hardy a Fékezhetetlenben

2012 nagy év volt Hardynak, a Batmant bemutatták a nyáron, tavaly év végén pedig jött a Fékezhetetlen, amiben Shia LaBeouf oldalán alakított szeszcsempészt a szesztilalom idején. A filmhez nem elég, hogy tökéletesre csiszolta az amerikai akcentusát, de a beszédét olyan redneckesen motyogóssá tette, hogy alig lehetett érteni, mit mond.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!