A Maxim még nem hozta nyilvánosságra a – szerintük – száz legjobb csaj listáját, csak annyit tudni róla, hogy az élén Eva Longoria áll. Ennek számos okból örülünk, el is mondjuk.

1. A módszertan

A listát a Maxim szerkesztősége dobta össze, vagyis tekinthetjük szakértői stáb véleményének. De a végső sorrendbe az olvasók is beleszóltak a szavazatokkal, vagyis mind a civil szemlélők, mind a hozzáértők azt gondolták, Longoria remek nő.

2. Longoria életkora

A színésznő márciusban tölti be a harminckilencet, szóval nála legalább tíz-tizenöt évvel fiatalabb címlaplányokat győzött le simán a jónőségi versenyben. De hogy ne csak címlaplánykákat emlegessünk, Taylor Swiftet is maga mögött hagyta, aki körülbelül tizenöt évvel fiatalabb nála, és hát jól néz ki.

3. A triplázás

Longoria 2005-ben lett először első a Maxim listáján, majd a lap történetében egyedülálló teljesítményre ragadtatta magát, és 2006-ban is ő lett a legjobb. Aztán idén megint, szóval a színésznőből lett jószolgálati mentőangyal következetesen jó nő, attól függetlenül, hogy játszik-e a világ egyik legsikeresebb sorozatában (tudják, a Született feleségekben).

4. Longoria tevékenysége

Amellett, hogy kisebb-nagyon szerepei még akadnak, és különböző tévéműsorokat ő maga is készít, Eva Longoriát főleg felszólalni látjuk mostanában, illetve büszkélkedni. Utóbbit azért, mert szerzett egy BA-diplomát, illetve, mint a lapnak adott interjújából kiderült, épp szerzi a mester fokozatot. „Az agyam nem tud olyan gyorsan váltani egy Maxim interjú és a szakdolgozatom között!" – idézi az Entertainment Weekly. Okos nő, na.

A kisangyalság pedig nem túlzás volt: a színésznő 2006 óta több alapítványt hozott létre és/vagy támogat, amelyek gyerekekkel foglalkoznak. Az Eva's Heroes például fejődési rendellenességgel született gyerekek családját támogatja, de az elrabolt gyerekeket felkutató szervezetek, gyerekmunka-ellenes társulások, gyerekkórházak-és hospice-ok is számíthatnak a segítségére. Ha a lista érdekli, itt többé-kevésbé összeszedték, mi mellett állt ki.

5. Longoria smink nélkül

Eva Longoria smink nélkül is jól néz ki, a bájos arc, amivel mindenfelé látjuk, nem smink és retus eredménye. 

6. Longoria arca photoshop nélkül

De ha sminket visel is, nem plasztikáztatta magát bakfissá. Igen, (valószínűleg) vannak szemráncai, néhány képen kicsit tokás, és olykor úgy nyerít, mint egy vadszamár. És akkor is ő a világ egyik legjobb nője.

7. Longoria teste photoshop nélkül

Egészen könnyen ellenőrizhetjük, hogy van-e olyan jó alakja, mint amilyet a címlapon mutat, hiszen láttunk róla nemrég bikinis képet. Van. De ez talán még keményebb bizonyíték.

+1. Ennek oka

Longoria rengeteget sportol, és nagy örömünkre az sem zavarja, ha eközben lefotózzák.