horoszkóp

A Való világ az előző évtizedben ragadt

2014.01.18. 09:47
Első ránézésre nagyon jó ötletnek tűnik telefonos alkalmazással szavaztatni, állandó esti streamet csináltatni, de ezek a dolgok sokkal élvezhetőbbek akkor, ha működnek.

Az eddigi Való világokról el lehet mondani, hogy micsoda söpredéket termeltek ki, rossz példát mutatnak a nézőknek, és milyen szomorú, hogy az emberek egy jó könyv helyett ezt a sok bunkót nézik, úgysem érdekel senkit. Egy dologba viszont eddig nem lehetett belekötni: az RTL elképesztő profizmussal vitte végig az eddigi öt évadot, és pár apróbb bakitól eltekintve az egész egy tökéletes gépezetnek tűnt. Na ez változott meg hatodik nekifutásra, pedig az RTL2-re került műsor nagyot akart gurítani. Most összefoglaljuk, mik a legnagyobb gondok.

Az applikáció

Elvi szinten baromi jó ötlet volt, hogy az emelt díjas SMS-eket elhagyva a mindennapi élet részévé vált okostelefonokon keresztül lehessen szavazni a műsorban. Egyrészt mert így valóban le lehet mérni, hogy ki mennyire érdekes, másrészt pedig ez az emelt díjas SMS-esdi tényleg azokat a szörnyű időket idézi, amikor pénzért lehetett vásárolni MIDI-csengőhangokat. A probléma csak az, hogy a “minden okostelefonra elérhető applikáció” leginkább azt jelenti, hogy iPhone-on működik, Androidon talán működik, Windowsra pedig egyszerűen később gyártanak. A beígért nagyon modern és nagyon exkluzív tartalmaknak pedig egyelőre nyoma sincs, bár talán nem is kell, hiszen így is ez a legnépszerűbb alkalmazás mindkét elérhető platformon.

Őrült aktualitások az alkalmazásban!
Őrült aktualitások az alkalmazásban!

Az online közvetítés

Egy valóságshow-nál az a minimum, hogy lehessen online nézni, a Való világ esetében pedig logikus ötlet, hogy az éjszakai dolgokat tárják a gyanútlan internetező elé. Az viszont egy óriási vicc, hogy 2014-ben ott tartunk, hogy a honlap jobb oldalára egy minidobozt raknak be, a lehető legszarabb felbontású képpel. Csak azért nem a 2002-es Big Brothert idézi az online helyzet, mert az legalább stabilan működött, ami a VV6 esti közvetítéséről a legkevésbé sem mondható el.

Ekkora képen lehet nézni a benti eseményeket. Mintha csak ott lennénk a villában!
Ekkora képen lehet nézni a benti eseményeket. Mintha csak ott lennénk a villában!

A hang

Nem tudjuk pontosan, mi okozza, de a VV6 szereplőinek sokszor nem azért nem érteni a beszédét, mert nem tudnak beszélni, hanem mert hangosabb náluk a háttérzaj. Most mondhatnánk, hogy nem egyszerű mindenkinek elmagyarázni a mikroport használatát, de eddig ötször sikerült megoldani ezt a problémát. Ráadásul a mankóként használható feliratozással is csak akkor törődnek, amikor már tényleg semmit nem lehetne nélküle érteni.

+1

A Való világ indulásakor azzal hangsúlyozták az RTL Klub környékén, hogy ez a műsor más ám, mint a Big Brother, hogy itt van beszavazó show. Most, hogy az amúgy is teljesen felesleges elemet elhagyták, vajon miben különbözik a két műsor? A kérdést feltettük az RTL-nek is, de válasz még nem érkezett rá.