A 26 éves énekesnő, Ke$ha rehabon van, de nem alkohol- vagy drogproblémák, hanem étkezési zavarok miatt. Az énekesnőt anyja szerint menedzsere hajszolta az anorexiába, mivel szerinte karrierje kezdetén túl duci volt. Most tíz képen keresztül mutatjuk meg, hogy 2009 eleje óta mennyit változott az énekesnő.

A kicsit magyar származású énekesnő, Ke$ha – eredeti nevén Kesha Rose Sebert – december végén került rehabra, méghozzá étkezési zavarai miatt. Akkor hivatalos közleményben tudatta mindenkivel, hogy harminc napig nem lesz elérhető: "Azért küzdök, hogy mindenki úgy fogadja el magát, ahogy van, de sajnos nekem is nehezemre esik ezt betartani." Úgy tudni, hogy az énekesnő egyébként abba a chicagói központba feküdt be, ahol a mostanra újra lefogyott Demi Lovatót is kezelték.

Később az is kiderült, hogy az énekesnő valószínűleg azután lett testképzavaros és étzkezészavaros, miután 2012-ben valaki a lemezkiadójánál megsértette őt, mikor azzal sértegette őt, hogy dagadt – "kibaszott hűtőnek" nevezte, ami nálunk leginkább a "kétajtós szekrény" kifejezésnek felel meg. Később az énekesnő anyja is megszólalt, és elmondta, csoda, hogy az anorexiával és bulimiával kezelt lánya él, és még nem esett össze a színpadon. Kesha anyja, Pebe Sebert szerint lányával a karrierje kezdetén a korábbi menedzsere, David Sonnenberg üvöltözött, hogy fogyjon le.

Keshán egyébként nem nagyon látszott, hogy drasztikusan fogyott volna, de a képeket nézve tényleg feltűnik, hogy vékonyabb most – főleg az arca – a 2009-ben készült fotókhoz képest. Persze nem csoda, hogy eddig ezt nem vettük észre, hisz nem vagyunk az énekesnő közeli ismerősei, és nem láttuk őt minden nap, csak olyan eseményeken készült fotókon, ahova az embert amúgyis kirittyentik. Egyébként az evészavarok mindenkinél máshogy nyilvánulnak meg, és leginkább csak közeli családtagoknak és barátoknak tűnhet fel, ha valaki anorexiás, vagy bulimiás. Mindkét betegség alapja az, hogy a beteg testképe torzul, túl kövérnek látja magát, ezért elkezd koplalni, vagy mégrosszabb esetben hánytatja magát. Tünetei a drasztikus fogyáson túl nőknél a menstruáció kimaradása és hajhullás is lehet, általában pedig olyan embereknél alakul ki, akikkel szemben túl magasak az elvárások, így teljesítménykényszerük van és folyamatos nyomás alatt állnak. Az anorexiát, mint betegséget érdemes komolyan venni, mivel kialakulása után a halálozási arány eléri a 8-9%-ot.