A VV6 villájában eddig összesen tizennégyen fordultak meg, jelenleg tizenegyen laknak bent, és gyakorlatilag már mindenki mindenkivel cserélt nyálat. Tíz ember smárolt már egymással, de a többiek sem maradtak ki a mókából, mert egy feladat során szintén volt egy kevés nyálcsere. Egyelőre a pár napja érkezett Laza Dávid az egyedüli ember a villában, akinek még nem került idegen nyál a szájába, vagyis neki van a legtöbb esélye arra, hogy ne kapjon herpeszt, vagy azáltal Pfeiffer-féle mirigylázat, hétköznapi nevén csókbetegséget. Most megnézheti a villában eddig történt összes nyálcserét, aztán pedig tanulhat is egy kicsit.

Charlotte és Simon

Iza és Zsolt

Zsolt és Dorka

Aurelio és Alexa

Aurelio és Teo

Aurelio és Zsófi

Aurelio és Iza

Iza és Teo

Teo és Alexa

Teo és Laci

És a nagy, közös nyálcsere

És most, hogy véginézte ezt a sok nyálas jelenetet, ideje megtudni, hogy mi is pontosan az a csókbetegség. A Wikipédia szerint a Pfeiffer-féle mirigyláz, vagy csókbetegség (tudományos nevén Mononucleosis infectiosa) egy herpesz vírus okozta fertőző betegség, elsősorban serdülőket és fiatal felnőtteket érint, a fertőzés pedig cseppfertőzéssel és csókkal terjed. Vagyis, a villában egymással együtt élő és smároló fiatalok ezek szerint óriási veszélynek vannak kitéve.

A betegség lappagási ideje egyébként 4-7 hét is lehet, és mindenféle gusztustalan tünettel járhat, például lázzal, mandulagyulladással, duzzadt nyirokcsomókkal, levertséggel, száraz köhögéssel, izomfájdalommal, bőrkiütésekkel, illetve herpeszre emlékeztető kiütésekkel. Az előbbi tünetek közül egyelőre egyiket sem láttuk eddig a villalakókon, igaz eddig nem nagyon láttuk a játékosok manduláját sem. Egyébként a csókbetegség az esetleges tünetek elmúlása után még hetekig fertőző tud lenni, így ha a bentlakó emberek közül bárki is szenved ebben a betegségben, és továbbra is folytatják az őrült smárolásokat, akkor jó ha tudja, hogy a villában senki sincs biztonságban.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!