Scarlett Johansson tényleg smink nélkül pózolt színésztársaival

2014.02.08. 10:37
A 73 éves fotós kedvéért húsz híres ember ült le a kamera elé smink, hajigazgatás és bármilyen stylist nélkül. Close szerint ezzel végre olyannak láthatjuk Julia Robertset, amilyen valójában.

A világszerte elismert fotó- és festőművész, Chuck Close húsz celebnél is elérte, hogy maguktól vállalják azt, amitől általában rettegnek: smink nélkül, a maguk természetességében készített róluk képeket, amiket aztán mindenféle utómunka nélkül bemutatott a Vanity Fairnek. A 73 éves férfi többek közt Julia Robertsről, Kate Winsletről és Brat Pittről készített portrékat egy Polaroiddal, figyelve arra, hogy teljesen úgy nézzenek ki, ahogy az utcáról bementek hozzá a stúdióba.

„Azért használtam Polaroidot, hogy ne tegyem tönkre senki imidzsét. Amint kész a kép, már rá tudok nézni én is, és az alany is. Akkor azt mondják, hogy oké, ilyesmi legyen a következő, és a második fénykép már közelebb is lesz ahhoz, amit eredetileg elképzeltünk” – mondta Close, aki külön kiemelte, hogy mennyire fontos volt neki az együttműködés .

Egy dologból nem engedett: a természetességből. „Nincs öltözködés a stúdióban, nincs smink, nincs hajigazítás. Azt mondtam, válasszanak valamit otthon, jöjjenek el azzal a frizurával, amilyen épp sikerült, és csináljuk” – adta ki az egyszerű instrukciókat.

Kattintson a többi képért
Kattintson a többi képért
Fotó: instagr.am

Close egyáltalán nem fél tőle, hogy a képek rossz visszhangot keltenek. „Páran talán azt fogják mondani, hogy kegyetlen vagyok, de szerintem az emberek nagy része meg fogja köszönni, hogy végre valaki megmutatta ezeket az emberket olyannak, amilyenek valójában” – fogalmazta meg elvárásait, amelyek segítségével elkészült az itt található galéria.

Chuck Close az amerikai fotósok és festők egyik legnépszerűbb alakja, aki már 1976 óta dolgozik, többek közt Kate Moss, Philip Glass egyik kedvenc fotósa, de Lou Reed is szeretett vele dolgozni. A portréfotókon kívül a fotórealista festészetben is letette a névjegyét.