Erdély Mónika 2010-ig vezette a Mónika show-t, aztán dolgozott a csatorna reggeli műsorában is műsorvezetőként, legutóbb pedig a Nagy Duettben lehetett látni. A Velvetnek elmondta, hogy most is folynak tárgyalások a visszatéréséről, de azt se bánja, ha nem szerepel a képernyőn. Ezenkívül szó esett még az élet sokszínűségéről, hogy szerette-e a Mónika-show-t, és hogy ő maga hogyan szokott megbirkózni a problémákkal.

Ígéretes tárgyalások

Erdélyi Mónikának hiányzik a tévézés, meg nem is. Mindig abban a helyzetben találja fel magát, amilyenbe éppen van. Ha tévézik, az tök jó, ha nem, az is tök jó, mert csinál helyette valami mást. Most is készül bizonyos dolgokra, de ezekről nem mondhat többet. "Lehet köze projektnek a médiához, de ha nem lesz, az sem baj. Boldogulni kell média nélkül is. Annyira sokszínű és olyan szép az élet a média nélkül is" – mondja a műsorvezetői, aki nemrég cukrász végzettséget is szerzett. Ha tippelhetünk, akkor valószínűleg ehhez lesz köze a médiával kapcsolatos tervének is.

Annyit megosztott még a Velvettel, hogy egyelőre nagyon ígéretesek a tárgyalások, de akkor sincs tragédia, ha nem lesz belőlük semmi. "Az elmúlt pár évben átéltem már egy-két olyan megbeszélést, ami nagyon jó volt, és nagyon reménykeltőnek tűnt, aztán nem lett belőle ezért vagy azért semmi. Engem ezek már nem viselnek meg. Nekem nem csak B, hanem C tervem is van." Szereti, ha szeretik az emberek, szereti ha emlékeznek rá, de attól egyáltalán nem fél, hogy elfelejtenék. "Időről időre készülnek ismertségi felmérések. Ahhoz képest, hogy évek óta nem vagyok képernyőn, egészen jól állok."

A Mónika show-ról, amit 2001-től 2010-ig vezetett, jó emlékei vannak, szerette csinálni, szeretett együtt dolgozni a kollégáival, és mint fogalmazott, egész máshogy látja azt a műsort belülről. Arra a kérdésre, hogy mennyire kellett egy szerepet hoznia benne, azt felelte, hogy ahhoz fantasztikusan jó színésznek kellett volna lennie, hogy ennyi ideig bírja, és ő nem az, úgyhogy nyilván került bele valami a határozott karakteréből. Azokat a műsorokat kedveli a legjobban, amikben egy kicsit magát is adhatja. Egy kvízműsorban erre nem biztos, hogy nyílna-e lehetősége. 

Minden úgy jó, ahogy

Erdélyi Mónika szerint egyébként olyan, hogy kudarc, nem létezik. "Maximum arról lehet beszélni, hogy egy terv nem jött, de majd bejön akkor egy másik. Én sose élem meg kudarcként, ha valami nem jön össze. Ez az életnek abszolút természetes velejárója." A műsorvezető azt mondja, hogy ha valakit nyomaszt valami, az olyan mintha megevett volna egy kiló krumplit, és az nyomja a gyomrát. Azt pedig valahogy ki kell adnia. Ezért ha őt nyomasztja valami, azt is ki kell adnia. "Ez ilyen egyszerű." Erdélyi abban hisz azért, hogy alapvetően minden úgy jó, ahogy van.

És hogy kihez fordul a műsorvezető, akihez egykor a fél ország járt, hogy elmondhassa kisebb-nagyobb gondját? "Ha baj van, azt megbeszélem magammal, mint ahogy mások elmennek pszichológushoz. Megbeszélem az anyukámmal, a barátnőmmel, a barátommal, de leginkább magammal." Erdélyinek egyfolytában pörög az agya, de nem szeretné túlmisztifikálni a dolgot, ezért nincsenek kikapcsolódási technikái. "Tudod, hol gondolkodom? A vasalódeszka mellett, meg a mosogató mellett vagy éppen fürdés közben." A vezetés is remek alkalom még, és balesetmentesen eljut mindenhova.