Imádja a haját, szedeti a szemöldökét és minden elképzelhető élethelyzetben tökéletesen akar kinézni Cristiano Ronaldo. Ennek fényében nagyon fura, hogy vagy nem képes lejönni a körömrágásról, vagy túl sokat reszeli.

Hova tűntek a körmei?

Cristiano Ronaldo nemcsak a világ jelenleg legnagyobb focistája (külföldön persze, Torghelle Sándort nem számítjuk), hanem a világ egyik legnagyobb piperkőce is. Egy olyan emberről beszélünk, aki egy meccs szünetében is képes újra belőni a garantáltan zselétől tocsogó hajkoronáját, és szedeti a szemöldökét.

Az viszont kifejezetten meglepő, hogy a képek alapján vagy tövig reszeli a körmeit, vagy nem képes leszokni a rágásukról. Az is lehet, hogy a karrierje során mindig ránehezedő stressz a hibás: egy 2003-ban még a Manchester United játékosaként készült fotón még normálisnak tűnt a helyzet, aztán az idők előrehaladtával eljutottunk oda, hogy szinte nincsenek körmei. Nem ő egy egyetlen híres ember, akinek gondjai lehetnek ebből, Britney Spears nagyon sokáig küzdött rossz szokásával, itthon pedig Nacsa Olivér bukott le problémakezelési módszereivel. De ne tereljük el a figyelmet, nézze meg Cristiano Ronaldo körmeit!

Körömrágás

A körömrágásnak leggyakrabban pszichés okai vannak, mint például az állandó stressz, ami érthető is egy olyan profi sportolónál, akitől hetente többször is elvárják, hogy megváltsa a világot. A körömrágók a szorongást akarják ezzel leküzdeni, de kóróssá csak akkor válik, ha valaki tényleg egész nap rágja a körmét. Viszont nem kell ahhoz kóros körömrágónak lenni, hogy ne csak csúnya, de egészségtelen legyen: a Nemzeti Egészségügyi Intézet szerint, amennyiben a körmünk körüli bőrt és a körömágyat is rágcsáljuk, úgy még komolyabb körömfertőzéseket is kaphatunk. A Mayo Clinic szerint nagy segítség a leküzdésben a keserű ízű körömlakk, de mivel azt talán még Cristiano Ronaldo sem vállalná be, a rágógumi, illetve végső esetben a pszichológus segíthet.