Nancy Motes öt oldalas üzenetét a kiérkező mentősök találták meg. Írt az anyjának és a vőlegényének, három oldalban az fejtette ki: híres nővére miatt ölte meg magát.

„Három oldalban fejtette ki, hogy a nővére miatt lett öngyilkos, egy oldalt írt az anyjának arról, hogy mennyire szerette, és egy oldalt szánt arra, hogy bocsánatot kérjen a vőlegényétől, John Dilbecktől” – írja a Daily News Nancy Motes búcsúleveléről, egy névtelen forrásra hivatkozva. A lap információi szerint Julia Roberts féltestvére több mint tizenkét órával azelőtt halt meg, hogy megtalálták.

A sötét múlt

Motes nem azért haragudott nővérére, mert ő is a színészi pályát választotta volna: a Glee című sorozat produkciós asszisztense volt. Korábban írtuk, Motes tavaly nyáron azzal került be a hírekbe, hogy 136 kilóról sikerült lefogynia 70 kilóra, és elhatározta, megpróbál kibékülni a nővérével – akit korábban alacsony önbecsülése és depressziója miatt hibáztatott.

Julia Robertsnek több testvére is van, köztük a színész Eric Roberts, akiknek ugyanúgy Betty Lou volt az anyja, mint Nancy Motesnak. Nancy apja viszont egy Michael Motes nevű férfi, akit Julia Roberts megvetett – innen származhat az ellenszenv.

Egy tavalyi nyári interjúban Nancy Motes állítólag kiborult, és azzal is megvádolta a színésznőt, hogy nem engedte, hogy látogassa a beteg anyjukat. A halála előtti utolsó hetekben pedig érzelmileg instabilnak tűnt a Twitteres posztjai alapján, amiket később törölt. Többek között azt írta, hogy: „Amerika üdvöskéje egy ribanc”.

„Tényleg olyan embernek akartok a rajongói lenni, aki ennyire kegyetlen? Még csak nem is olyan jó színésznő” – fakadt ki az egyik posztjában január tizenkilencedikén. „A teljes családom elhagyott” –twittelte aztán január huszonkettedikén, ami Perez Hilton, celebblogger szerint egyértelmű jele, hogy valaki démonokkal viaskodik.

„El kell ismernem, hogy lehet, hogy egy kicsit túl messzire mentem. De még soha életemben nem voltam ennyire dühös. Általában elég laza, békés ember vagyok" – írta aztán valamivel később, lehiggadva. Ez alapján úgy tűnhetett, hogy a legyőzte a démonait – de aztán nem sokkal később holtan találták a fürdőkádjában.