Valahogyan senkinek sem alakul igazán jól az élete, aki Julia Robertsszel közeli kapcsolatban áll. Vele egykorú, vagy fiatalabb rokonai a szülei hatására indultak a szórakoztatóipar felé, de senki sem lett olyan sikeres, mint ő. Örülhet, aki ennyivel megúszta. Az ezoterikus tanok őszinte hívei biztosan komoly képletet vázolnának fel a Roberts-család karmájáról.

Betty Lou és Walter Roberts

A szülők, Betty Lou Bredemus és Walter Grady Roberts vándorszínészként találkoztak, majd színpadi, és színdarabszerzői tehetségüket egy írói workshop és egy gyerek-színiiskola alapításába csatornázták. Hat évi házasság után. 1971-ben az anya beadta a válókeresetet (akkorra már három gyerekük született: Eric, Lisa és Julia), és nem sokkal azután, hogy kimondták a válást, hozzáment Michael Moteshoz. Az asszony vele sem lett boldogabb, bár szült neki egy gyereket: Motes sokat volt munka nélkül, ráadásul rendszeresen bántalmazta. 1983-ban vált el tőle, ez utóbbira hivatkozva, és azt mondta, élete hibáját követte el, amikor hozzáment. Walter Roberts 1977-ben hunyt el rákban.

Nancy Motes

Róla írtak mostanában a legtöbbet: a 37 éves nő február 9-én, szándékosan túladagolta magát. Öt oldal hosszú búcsúlevele nagyját annak szentelte, hogy kifejtse, miért haragszik féltestvérére. De anyjának is üzent, akit nagyon szeretett, és akit Julia Roberts állítólag szándékosan zárt el előle. A NY Daily News azt írja, a híres nővér szándékosan költöztette át anyjukat máshova, és a telefonszámát is lecserélte. Motes így – megintcsak állítólag – akkor nem tudott beszélni anyjukkal, aki talán segíthetett volna, hogy ne érezze magát katasztrofálisan. Borzasztó érzelmi állapotához az is hozzájárult, hogy tavaly októberben agyvérzése volt, ezen felül lupus és ízületi gyulladás kínozta – amely az egészségén kívül munkavállalási képességét is rontotta. Rossz anyagi helyzetben volt.

Eric Roberts

Julia Roberts bátyja is színész lett, de nehogy azt higgyék, hogy a közös szakma összekötötte őket: hosszú kihagyás után 2004 körül vették fel a kapcsolatot, a báty ekkor bocsátotta meg húgának, hogy beleavatkozott a családi ügyeibe (a színész és barátnője szétmentek, közös lányuk, Emma láthatásán ment a huzavona, Julia Roberts pedig úgy vélte, a gyereknek az anyja mellett a helye). Ez még a kisebbik baj: a nagyobbik, hogy sokáig volt drogfüggő. 1987-ben letartóztatták, amikor marihuánát és kokaint találtak nála, 1995-ben azért került előzetesbe, mert a feleségét bedrogozva nekilökte a falnak. 2010-ben egy tévéműsor (Celebrity Rehab) is bemutatta marihuánafüggőségét. Egy dolog biztos: több filmben szerepelt, mint az egész családja, együttvéve.

Emma Roberts

Ejtsünk szót a lányáról is, aki amilyen fiatal, olyan balhés: tavaly július 7-én megverte a fiúját, Evan Peterst (akivel együtt játszottak az American Horror Story harmadik, nemrég befejeződött évadában). Mindkettejüket bevitték a rendőrségre, de azóta kibékülhettek, mert eljegyezték egymást.

Lisa Roberts Gillan

Belőle is színésznő lett, de ha nem hallották még a nevét, az nem feltétlenül az önök hibája. Eddigi tevékenységéről annyit lehet elmondani, hogy szerepelt néhány filmben, amelyben a nővére is, és hozzáment egy színészhez, aki maga sem mutathat fel sokkal fordulatosabb élettörténetet.

Vera Steimberg

Alighanem neki jutott a legkellemetlenebb szerep Roberts életében: a sminkmester volt Danny Moder operatőr felesége, amikor a színésznő és Moder megismerkedtek A mexikói forgatásán, 2000-ben. A Wikipedia erről szendén csak annyit ír, hogy egy évvel később Model benyújtotta a válókeresetet, és amint kimondták a válását, elvette Robertset (2002 júliusában). A valóság ennél azért cifrább volt: Steimberget nem annyira lelkesítette a válás gondolata, mire Roberts pólófeliratokkal kezdett kampányolni, hogy írja már alá a papírokat. A sminkmester hiába próbálta menteni a házasságát, Modernek nem számított a négy év.