Újra betekintést nyerhetünk Baukó Éva mindennapjaiba, ezúttal a TV2-n futó Az élet showjában. A 31 éves nő szerint a szórakoztatás mellett azt is be tudja mutatni, hogy fel lehet állni az alkoholfüggőség után is a padlóról.

A VV Évaként ismertté vált, mostanra már a saját nevét használó Baukó Éva nemrég visszatért a tévézéshez, és ha már úgyis megörökítik az újságok minden apró lépését, az életét mutatja be a TV2-n látható Az élet showjában. A 31 éves nő meglepő őszinteséggel avatott be minket a piás korszakába és azokba az időkbe, amikor még szerinte is ciki volt a társasága. „A reality műfaj jól áll nekem, már a Való világ előtt is szerepeltem a Bár 2.0-ban. Ebben vagyok eddig a legjobb. Érdekes ember vagyok szerintem, és sokan kíváncsiak rám. Sokan utálnak is, mert megosztó személyiség vagyok, akinek nem átlagosak a hétköznapjai sem. A mi életünk elég bohókás, még mindig kicsit balhés vagyok, de nem alázom meg magam.“ Baukó biztosra veszi, hogy nem fog vele megismétlődni a múlt, mert már felkészülten várja az élet támadásait. „Attól nem félek, hogy a visszatérésem miatt megint problémáim lesznek a nyilvánossággal. Több újságot is perlek, szerintem nem mernek velem kikezdeni. Rengeteg valótlanságot állítottak rólam, ez pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ideges voltam és feszült.”

Lépésről lépésre

Na de milyen volt Baukó Éva, amikor ideges és feszült? Általában részeg. „A mélypont az volt, amikor elvonultam az addiktológiára. Anyagilag és lelkileg is gödörbe kerültem, de úgy gondoltam, hogy sokkal értékesebb vagyok annál, mint hogy így elcsesszem az életemet valami miatt. Nem csak az alkoholról beszélek, hanem mindenről, ami akkoriban összejött. Tudtam, hogy nem kell csodát várni, nem fogják elhinni azonnal, hogy én már tényleg nem iszom. Szép lassan egyre több pozitív dolog történt az életemben, felkértek kisebb tévés szereplésekre, megszűntek a rosszulléteim, mostanra pedig biztonságban érzem magam, rendeződött a kapcsolatom a családommal és a barátaimmal is, és egy párkapcsolatom is van. Nem ciki velem már megjelenni, beengednek szórakozóhelyekre is. A tévében akartam szerepelni, és most ez a lehetőség adódott a TV2-nél.”

Talpra lehet állni

A reality celeb amellett, hogy szórakoztatónak tartja az életét, pozitív üzenetet is akar közvetíteni, hiszen már bárki láthatja, milyen remekül van. „Meg akarom mutatni az embereknek, hogy talpra lehet állni az alkohol vagy akár a kábítószerek után is. Én tényleg a legnagyobb szarban voltam. Nem ittam minden nap, de a tavalyi év második felében már kezdtek eldurvulni a dolgok. Kilátástalan voltam, egy héten háromszor-négyszer tuti berúgtam, maradékon józanodtam. Drogokhoz nem nyúltam a pánikbetegségem miatt akkor, de 18 és 20 éves korom között keményen csináltam azt is. Nem heroint használtam, de ecstasyt, speedet és füvet használtam. Ez már régen volt, a legnagyobb gondjaim az alkohollal voltak. Azóta szerencsére nincs pánikbetegségem sem, közel négy hónapja nem volt rohamom. Ehhez kellett gyógyszer és magatartásterápia is. Három hónapig szedtem az antidepresszánst, és elmúlt a tömegben való szorongásom is. Nem akarok hazudni, nem a nyilvánosság miatt lettek ilyen problémáim, hiszen volt rá hat hónapom, hogy megmutathassam, hogy milyen vagyok.”

A VV6 nézhetetlen

Adja magát a kérdés, hogy mit gondol a most futó Való világ 6-ról, és adna-e tanácsokat a játékosoknak, de mint kiderült, akkora hülyének tartja őket, hogy inkább tanácsot sem ad. „A mostani Való világ szereplőiről az a véleményem, hogy nulla, semmi, nézhetetlen antikarakterek, akik semmilyen szinten nem szórakoztatók. Talán egyedül Simon volt érdekes, de ő meg ugye nincs már bent, mert a dagadék lány kigolyózta. Értékelten, semmitmondó nihil a műsor. Ezeknek az embereknek esélyük sincs arra, hogy elérjék azt, ami a VV4-eseknek sikerült. Ott van Anikó az Éjjel-nappal Budapesttel, vagy Béci, akinek beindult a zenei karrierje, de Olivér is volt már műsorvezető. Már az ötödik szériából sem volt senki, aki elérhette volna azt, amit mi, azt meg például, amit Majka megcsinált, már senkinek. Ezek eltűnnek a süllyesztőben.”

Mit várhatunk még Baukó Évától, és mikor jön el számára az idő, amikor nem valamelyik valóságshow-ban tűnik fel a neve? Szerinte elég közel van az az idő. „Vannak műsorvezetői ambícióim, de szerintem ez már nem fog összejönni. 31 éves vagyok, ismer az ország, de ezt korábban kellett volna kezdenem. Nyilvánvalóan nem abból akarok megélni életem végéig, hogy egy valóságshow-ban szereplek. Elkezdtem járni a TV2 akadémiára, a média szak elvégzése után televíziós szerkesztő szeretnék lenni. Öt év múlva már anyuka is lennék, aki boldog házasságban él.”