Bár még nem hivatalos az indulók névsora, a májusban Koppenhágában induló Eurovízió mezőnyét eddig a nők uralják. Most bemutatjuk, ki az az öt, akitől tartania kell a mi Kállay-Saunders Andrásunknak.

Kállay-Saunders Andrásnak igaza volt, valóban kakukktojások leszünk az idei Eurovízión is Koppenhágában. A különbség az, hogy bár tavaly ByeAlexszel tényleg egy különc srácot küldtünk ki, a többi ország eddigi indulóját látva úgy tűnik, ezúttal leginkább azért leszünk különcök, mert egy férfit zavarunk ki a világot jelentő deszkákra. Most bemutatjuk, többek közt kikkel kell megküzdenie a sikerért.

Valentina Monetta (San Marino)

Valentina Monetta már nem nagy ígéret a maga 38 évével, ettől függetlenül még mindig szeret úgy öltözködni, mintha egy tízessel fiatalabb lenne. A San Marino-i énekesnő 1995 óta dolgozik a zeneiparban, és ő az egyik duplázó, hiszen a tavalyi versenyen is ott volt. Azt még nem tudni, ilyen dallal próbálkozik idén.

Emma Marrone (Olaszország)

A 29 éves Emma Marronenak már három lemeze is megjelent, és nagyjából ez a legnagyobb érdekesség a firenzei énekesnőről. Na meg az, hogy elég jól néz ki. Itt a dala.

Ruth Lorenzo (Spanyolország)

A 31 éves Ruth Lorenzo 2008-ban még a brit X-Factorban indult, most viszont Spanyolország színeiben lesz ott a májusi Eurovízión. Dalszerzőként is aktív, és bár elsővonalasnak nem mondható, többek közt Dannii Minogue-nak is írt már zenét. Hamarosan megjelenik az első lemeze, úgyhogy tökéletes promóció neki a dalverseny. Ez lesz a dala.

Marija Jaremcsuk (Ukrajna)

Марія Назарівна Яремчук, azaz magyarosan írva Marija Jaremcsuk ránézésre nem a zseniális énektudása miatt jutott be a versenyre, több megszólaló szerint ő lesz a legjobb nő a mezőnyben. Ezt támasztja alá, hogy a versenydalát sem tudja rendesen kiénekelni, de hát ezzel a külsővel ez teljesen mindegy is a húszéves lánynak. Ezt énekli.

Mei Feingold (Izrael)

Feingold is a kora harmincasok táborát fogja erősíteni Koppenhágában. Helyi ismertségét azzal szerezte, hogy indult a Kokhav Nolad 7-ben, ami tulajdonképpen Izrael Megasztárja. Túl sok kép még nem elérhető róla, de érdemes megnézni a videóit is, abból azért kiderül, hogy nem csúnya. Ezzel támad.