Kate Rothschild élete 2005-ig pont olyan volt, mint egy rendes milliomospalánta élete, nem keltett feltűnést, élte a szupergazdagok fényűző, de visszahúzódó életét, aztán minden megváltozott. Összejött egy rapperrel, elvált a férjétől, lemezkiadót alapított, és a londoni éjszakát járja azóta is, egyre szakadtabb és szakadtabb szerkókban.

Kedd este Londonban, a Ronnie Scott klubban társasági esemény tartottak, a londoni éjszaka olyan arcai jelentek meg a Sohóban található szórakozóhelyen, mint Stephen Fry, Noel Gallagher vagy Kate Moss. Szóval a legismertebb arcok. Aztán érkezett egy pár, akiket eleinte nem is igazán fotóztak a fotósok, civileknek tűntek, aztán amikor a pár nőtagja patáliát csapott, amiért nem akarták őket beengedni a helyre, akkor kezdték csak el fotózni őket.

A párt nem mások alkották, mint Kate Rothschild és Jay Electronica. A világ leghíresebb bankárcsaládjának tagja, Kate Rothschild azért hőbörgött a beengedőknél, mert nem akarták beengedni a fiúját, egyben istápolt zenészét, Jay Electronicát a helyre – írja a Daily Mail.

A helyszíni beszámolókból az derült ki, hogy a londoni celebvilágban nagyon tájékozott fotósok és újságírók sem ismerték fel elsőre a kapucnis pulóverben, mackónadrágban és tornacipőben érkező Kate Rothschildot, annyira lepukkantnak nézett ki ahhoz képest, ahogy például néhány évvel ezelőtti esküvőjéről emlékezhettek rá.

Kate Rothschild sosem volt tipikus tagja az Európa-szerte ismert bankárcsalád angol ágának, mindig is érdekelték a képzőművészetek, sosem akart a pénzügyi szektorban elhelyezkedni. Ennek ellenére betagozódott a családba, 2003-ban hozzáment Ben Goldsmithez, a másik nagyon fontos brit milliárdos család egyik tagjához, így egyesítve a két család vagyonát. Érdekesség, hogy Kate Rothschild húga Ben Goldsmith bátyjához ment hozzá, így a két család között nagyon erősek a kötelékek.

Vagyis erősek voltak egészen 2012-ig. Ekkor derült ki ugyanis, hogy Kate Rothschild egy éve csalja a férjét, egyben három gyereke apját egy Jay Electronica nevű rapperrel. Hatalmas botrány és válás lett a dologból, Kate Rothschild élete pedig tökéletesen átalakult azóta. Egyrészt azóta együtt van a rapperrel, annak ellenére, hogy Electronicát például tavaly pletykaszinten összeboronálták Cara Delevingnevel, másrészt megalapította saját lemezkiadóját, és egyfajta zenei menedzserként dolgozik azóta is, a felső tízezer társasági eseményeit pedig lecserélte a londoni Soho klubjaira.

„Meg kell, hogy mondjam, eléggé lesokkoltak a keddi képek. Nem vonnék le messzemenő következtetéseket, de ha valaki így megy ki az utcára, az nagyon aggasztó. Az elmúlt másfél év nagyon nehéz volt Kate-nek. Bíztunk benne, hogy rendbe jönnek a dolgok közöttük, de Kate egyre csak távolodott. Alapvetően csodás lány, nagyon érzékeny, jó anya is. De van egy vagy, kreatív oldala, ami sok álmatlan éjszakát okoz a szeretteinek” – mondta a Daily Mailnek a Rothschild-család egyik régi ismerőse.

A keddi balhé vége ráadásul nem is az volt, hogy némi kiabálás után beengedték őket a klubba, hanem az, hogy távozniuk kellett. Electronica nem könnyítette meg a méltóságteljes távozást, elkezdte felfeszegetni a környéken parkoló autók ajtajait, hátha valamelyik nyitva van, és akkor azzal a kocsival el tudja vinni a milliomos barátnőjét.

Egyébként is kellemetlen lett volna a szituáció, de így, hogy az egyik érintett fél vagyona nagyjából 18 millió font (kb. 6,8 milliárd forint) és ki tudja még, hogy mennyi a várható öröksége, különösen kínos a dolog. Nem véletlen, hogy Kate Rothschildot az utóbbi években egyáltalán nem hívják a leggazdagabbak társasági eseményeire, nemkívánatos személy lett a legfontosabb londoni körökben.

Annak ellenére, hogy a felső tízezer köreiben nem látják szívesen, Kate Rothschild megpróbálja összeegyeztetni a származásából fakadó kötelezettségeket és a saját vágyait. Vagyis azt, hogy háromgyerekes anya, Európa legpatinásabb bankárcsaládjából, de közben legszívesebben zenét hallgatna egész nap, és feltörekvő rappereket istápolna. Életének kettősséggét jól jelzi, hogy London legelőkelőbb részén, Belgraviában van egy nagy lakása, viszont a lakás szinte teljesen üres, rengeteg lemez van benne, meg egy csomó hamuzó.

A Kate Rothschildról szóló cikkek visszatérő eleme, hogy sokat dohányzik, ami úgy néz ki, nagyon szokatlan dolog valakitől, aki ennyire fontos családból származik. Érdekes megnézni, hogy Kate Rothschild mennyit változott a házasságkötésekor készült képekhez képest. Akkor egészen mesebeli hercegnőnek tűnt a virágfüzéres hajával, mostanra pedig tényleg egy teljesen átlagos, londoni arc is lehetne.

Az ismerősök elég egyszerű magyarázattal rendelkeznek arra, hogy miért van együtt a milliomoscsemete a feltörekvő rapperrel. „Jay egy páva, de egy nagyon maszkulin páva. Ben nagyon otthonosan mozog társasági körökben, és hatalmas üzleteket bonyolít le, képtelen lenne kicserélni egy kereket egy kocsin. Ezzel szemben Jay szét tudja kapni az egész motort, és újraépíteni. Szerintem Kate ezt izgalmasnak találja. Olyan szenvedély van ebben kapcsolatban, ami a Bennel kötött házasságából hiányzott, leginkább csak barátok voltak” – mondta egy ismerős.

A szokatlan pár egyáltalán nem él fényűző életet, nem szerepelnek rendszeresen az újságokban, csak néha tűnnek fel egy-egy olyan dolog miatt, mint ez a mostani, keddi balhé. „Nem arról van szó, hogy állandóan magángéppel repkednének a világban, vagy hogy Jay eltartatná magát. Elég visszahúzódó életet élnek, Jay pedig igazi úriember, amikor elmennek valahova mindig ő fizet. Megvan benne a tehetség és a szerénység olyan elegye, ami nagyon tetszik Kate-nek. Tényleg nagyon rendes lány, aki csak normális szeretne lenni. Szereti a hiphopot, és inkább megy egy olyan kajáldába, mint a Nando's (egy dél-afrikai étteremlánc, kifejezetten mozambiki és portugál ételekre szakosodva – a ford.), mint hogy drága pezsgőt szürcsöljön valami drága hely VIP-részében, miközben gazdag brókerekkel jópofizik a semmiről. Egyikük sem illik bele abba a közegbe, amiből származik, talán ez tartja őket össze” – mondta a párról egy barát.