Bizonyára van véleménye azokról, akik egy celeb nevét adják a gyerekeiknek, ne adj' isten maguk veszik fel a Rianát, Rönét vagy Megánt. Galériába gyűjtöttünk néhány nevet, amelyeket már engedélyezett a Tudományos Akadémia, részben talán azért, mert... fogalmunk sincs, miért.

Ha valamiért olyan nevet akar adni a gyerekének, vagy saját magának, amely nem szerepel az utónévjegyzékben, akkor a Magyar Tudományos Akadémia dönti el, hogy nevezheti-e Reménykének, Pamélának vagy Milágrosznak a szerencsést (egyébként igen). Az alapelveiket itt olvashatják el, a lényeg, hogy „a köznévi eredetű és jelentésű fantázianevek esetében csak akkor javasoljuk a név bejegyzését, ha annak jelentése később nem lehet hátrányos a név viselőjére”.

Ehhez képest számtalan olyan nevet hagytak jóvá, amelyekről nehéz elképzelni, hogy a gyereket nem fogják csúfolni miatta az iskolában, vagy csak simán egy celebet fognak mindenki eszébe juttatni. Alábbi galériánkban megmutatunk néhány, már jóváhagyott női nevet, alant pedig, kérjük, szavazatával adjon hangot véleményének. Milyen dolog celebekről nevet adni? Menő? Ciki?

Mit gondol?

Még mindig velünk vannak? Akkor íme az összes olyan név az adhatók listájáról, amelyről nehéz nem celebekre asszociálni: Alícia, Alisa, Britni, Britani, Dzsenet, Dzsenifer, Dzesszika, Dzsindzser, Evita, Evangelina, Heidi, Floransz, Holli, Imodzsen, Kelli, Kendra, Ketrin, Kiara, Kimberli, Lana, Megán, Merilin, Marléne, Naomi, Natali, Nenszi, Riana, Röné, Sakira, Seron. Szkarlett, Zahara. Na, még mindig olyan jó ötletnek tűnik celebről elnevezni a gyerekét? 

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!