Alessandra Mussolini, fasiszta diktátor nagyapjához hasonlóan, politikai pályára lépett, de előtte színéskedéssel, énekléssel és modellkedéssel is próbálkozott. Most épp fiatalkorú prostituáltakkal hozták kapcsolatba.

Bár azt még nem tudni, mi lesz a napokban szexbotrányba keveredett Alessandra Mussolini sorsa, az biztos, hogy a fasiszta Benito Mussolini unokájának nem lesznek komoly gondjai akkor sem, ha az eset miatt politikai pályája véget ér.

Az 51 éves nő 2003-ban alapította az Azione Sociale nevű nemzeti konzervatív pártot, ami később Silvio Berlusconi pártjába olvadt, 2004 és 2008 között pedig az Európai Parlament képviselője volt. Ezzel talán még érdekesebb szereplője lett az olasz politikai palettának, mint a mi Staller Ilonánk, és bár ő nem pornózott (bár ez sem lenne szokatlan az olasz politikusok soraiban), nagyon nem úgy tűnt, mintha közéleti szerepre gyúrna.

Mussolini színésznőként kezdet karriert, már tízévesen feltűnt a Bianco, rosso e... című olasz filmben, ezen kívül még 10 filmben tűnt fel 1990-ig tartó mérsékelt sikerű filmes karrierje során, bár 1977-ben az Egy különleges nap című film azért ért egy Golden Globe-ot (igaz, ezt nem ő kapta). Egyszer ugyan jelölték a legjobb új olasz színésznőnek járó díjra, de nem nyerte el.

Szerencsére Alessandra Mussolini igazán mindenhez ért, 1982-ben egy lemezt is kiadott. Az Amorén csupa romantikus sláger szerepelt, de sajnos az átütő siker lehetőségét nagyban hátráltatta, hogy Mussolini egyáltalán nem tud énekelni. Erre ő is rájöhetett, mert a lemeznek nem volt folytatása, viszont végső lehetőségképp glammodellnek állt. Ebben már persze sikeres lett, 1983-ban az olasz és a német Playboy címlapján is szerepelt, a képeket itt tekintheti meg. Bár ezután sokan támadták, ő nem borult ki emiatt. „Minden színésznő a testéből él. Mindenkinek vannak topless jelenetei, mert meg kell csinálni” – rázta le magáról a kritikákat.

Mussoliniről sok év csendes politizálás után a héten derült ki, hogy férjével, a szintén politikus Roberto Fioréval, állandó kuncsaftjai voltak annak a bűnözői körnek, amely több 14-15 éves prostituált lányt futtatott.  Ezek után nem is meglepő, hogy ilyen jó viszonyt ápoltak az ungabungakirály Berlusconival. A nőnek mellesleg nem a fasiszta diktátor az egyetlen híres rokona: a nagynénje Sophia Loren.