horoszkóp

Ki a legjobb nő a dél-amerikai szappanoperákból?

2014.03.16. 14:38

Nem tudunk elmenni amellett, hogy 2014-ben még mindig dél-amerikai sorozatok folynak a csapból is, úgyhogy úgy éreztük, ideje megszavaztatni, ki az elmúlt évek drámakirálynője ebből a műfajból. Összeszedtük a legismertebb karaktereket, ön pedig döntse el, ki a legjobb szétsminkelt, teátrális nő a felhozatalból! 10 ponttal jutalmazza azt, akit még annak ellenére is ágyba cipelne, ha tudja, hogy a kunyhójában nem tud tisztálkodni se rendesen.

Ana Cristina (Leticia Calderón)

A Megveszem ezt a nőt a kilencvenes évek szappanoperadömpingjének az egyik első darabja, aminek középpontjában Ana Cristina és Alejandro szerelmi története áll. A 160 részes mexikói sorozat hősnőjét Leticia Calderón játszotta, akit ezért TVyNovelas-díjra is jelöltek, de abban az évben mégsem kapta meg a legjobb színésznőnek járó elismerést. 

megveszem leticia 865513 640px  Televisa S.A. de C.V
Fotó: Televisa S.A. de C.V

Betty (Ana María Orozco)

A kolumbiai tévésorozat Betty, a csúnya lány történetét meséli el, úgyhogy kreatívan a Betty, a csúnya lány címet is kapta. A főszereplő kítűnő munkaerő közgazdászként, csak szerencsétlen nagyon csúnya. A végén persze, mint minden jóra való szappanoperában, ő is megszépül, ide kattintva megnézheti, mi lett belőle. 

15354 yo-soy-betty-la-fea-en-antena-3  RCN Televisión
Fotó: RCN Televisión

Esmeralda (Leticia Calderón)

Egy újabb szerep Leticia Calderóntól, ahol a színésznő egy vak, szegény sorsú lányt alakít. Az Esmeralda című sorozat egy elcserélt gyerekpárról szól, akik évekkel később egymásba szeretnek, ám mivel egyikük dúsgazdag, másikuk pedig szinte koldus, 137 rész kell ahhoz, hogy történetük hepienddel végződjön. 

Esmeralda-Leticia-Calderon-Fernando-Colunga Televisa S.A. de C.V
Fotó: Televisa S.A. de C.V.

Fernanda (Alejandra Ávalos)

A Soñadoras – Szerelmes álmodozók 2000-ben futott Magyarországon a TV2-n. Egyik főszereplője volt Fernanda, aki pszichológusként dolgozott egy rehabilitációs központban. José Luisba, egy középiskolai tanárba szerelmes, ez a kapcsolat áll a sorozat középpontjában. A színésznőt, Alejandra Ávalost még a Sebzett szívek című telenovellából is ismerheti a magyar közönség. 

sonadora 8de93323 bd6a 6453 160c 662e9aaae80e
Fotó: Televisa S.A. de C.V

Isaura (Lucélia Santos)

Az örök klasszikus Rabszolgasorsot 1986-ban vetítették először Magyarországon, Isaura, a bandzsa rabszolgalány története pedig akkora sikert aratott, hogy állítólag gyűjtést szerveztek itthon a felszabadítására. 

isaura 5311156 084e326a535bd1b711fb1b786f188dd2 o
Fotó: Rede Globo de Televisão

Maricruz (Ana Brenda Contreras)

A 2013-ban készült mexikói telenovella, a Maricruz magyarországi bemutatójára idén januárban került sor. A történet főszereplője ki más is lehetne, mint egy szép, de tanulatlan lány, Maricruz, aki egy kunyhóban él nagyapjával és siketnéma húgával, és beleszeret egy gazdag pasiba. 

maricruz Corazon Indomable poster (1)  Televisa S.A. de C.V.
Fotó: Televisa S.A. de C.V

Milagros (Natalia Oreiro)

A 270 epizódos Vad angyalt 2000-ben vetítette először a TV2, a vadóc Milagros pedig úgy belopta magát a magyar nézők szívébe, hogy az őt alakító színésznő, Natalia Oreiro még koncertet is adott Budapesten. 

vadangyal zbuntowany-aniol-milagros-natalia-oreiro-ivo-facundo-a
Fotó: Televisión Federal

Paulina (Gabriela Spanic)

Az 1998-ban készült mexikói telenovella, a Paula és Paulina egy egymástól elszakított ikerpár történetét mutatja be. Amikor a nővérek véletlenül találkoznak, a gazdagabbik nő arra kényszeríti testvérét, hogy vegye át a helyét és szerepét a Bracho családban, így ő élheti az életét a férje és gyerekei nélkül. Mindkét karaktert Gabriela Spanic játszotta, akinek a való életben is van egy ikertestvére, Gabriela Spanic. 

paula -La-Usurpadora-la-usurpadora-23805548-1600-2000 televisia
Fotó: Televisa S.A. de C.V.

Rosalinda (Thalía)

A mexikói filmsorozatban Thalía egy gyilkossággal vádolt férfi lányának a szerepét kapta. Rosalinda felnőtt nőként találkozik az áldozat fiával és egymásba zúgnak. A bonyodalom akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy Rosalinda annak a férfinak a lánya, akit szerelme apjának meggyilkolásáért ítéltek el. 

rosalinda televisia sa
Fotó: Televisa S.A. de C.V

Ruth Araújo (Glória Píres)

A gonosz ikertestvéres sztori újra és újra előjön a szappanoperákban, így A homok titkai című brazil teleregényben is hálás alaptéma volt. A sorozatban Ruth és Raquel szerepét is Glória Píres alakította. 

ahomok Rede Globo de Televisão
Fotó: Rede Globo de Televisão