Mick Jagger barátnője, L'Wren Scott nem hagyott búcsúlevelet, így nem tudni, miért ölte meg magát, csak az tűnik kétségtelennek, hogy öngyilkos lett. Anyagi problémái biztosan voltak, a külföldi lapok szerint szerelmi bánata is. Néhány hete már kárt tett magában.

Most már biztos

A NY Daily News szerint a halottkémi vizsgálat alátámasztotta az öngyilkosság tényét.

 Noha boncolása jövő kedden lesz, meg nem nevezett, hivatalos forrásokra hivatkozva a NY Post azt írja, L'Wren Scott halálát kétségkívül öngyilkoság okozta. A 47 évesen elhunyt divattervező a lap szerint biztosra akart menni, mielőtt manhattani otthonában véget vetett életének. Búcsúlevél híján egyelőre továbbra sem tisztázott, miért akart meghalni. 

Többen tudni vélik, hogy Mick Jagger barátnője egy hónappal ezelőtt már megpróbálkozott az öngyilkossággal. A Daily Mail szerint depressziós volt, és néhány héttel ezelőtt „kárt tett magában” (hogy miként, nem írják), de az ügyet igyekeztek eltussolni.

Az utóbbi egy hetet Jagger luxusvillájában töltötte Mustique-on, miközben szerelme a Távol-Keleten turnézott. Korábban sok képet posztolt az ilyen útjairól az azóta megszüntetett instagramjára, most azonban hallgatott. Utolsó üzenete ez volt: „a divat a páncél, amellyel túlélhetjük a valóságot”. (A hivatalos források egyébként Jagger egykori barátnőjeként említik a nőt, az énekes szóvivője azonban hivatalosan is megerősítette, hogy egy pár voltak Scott öngyilkossága idején.

Miért?

A sajtó elszántan találgatja, miért akarhatott meghalni. A szerelmi bánat lehetőségét kizárni látszanak a fenti tények, és az, hogy mindenki szerint boldog pár voltak Jaggerrel. A Mailt persze ez nem állíthatja le, szerintük Scottot megviselte, hogy Jagger nem vette feleségül, emiatt nem érezte, hogy a férfi családjához tartozna. Az utolsó csepp szerintük az volt, hogy nem hívták meg arra a családi találkozóra, amelyet Jerry Hall – Jagger exneje – rendezett, Jade Jagger és lánya, Assisi tiszteletére. Akárhogy is, New York-i otthonában maradt, amíg hetvenéves szerelme elutazott ázsiai fellépéseire. „Nem volt elég jól ahhoz, hogy velük menjen a turnéra” – így egy forrás.

Lupe Montufar, egykori házvezetőnője a NY Daily Newsnak elmondta, „sok mindent feladott azért, hogy vele lehessen. néhány éve még azt gondolta, hogy örökké együtt lesznek, és családot alapítanak. Tudta, hogy voltak más nők, de elfogadta, hogy vele lehessen”.

Szerette a szakma

Szakmailag nem juthatott volna sokkal feljebb: elismert tervező volt, ruháit nem önjelölt celebkék, hanem sztárok hordták. Több nagy céggel állt együttműködésben, például Bobbi Brownnal és a francia Caudalie kozmetikai vállalkozással. Igaz, a közelmúltban érték kudarcok: legutóbbi tervezett bemutatóját (londoni divathét) le kellett mondania, mert a ruhákhoz szükséges anyagok túl későn érkeztek meg, nem volt ideje megvarratni a 2014-es őszi-téli kollekciót.

Lapértesülések szerint anyagi helyzete adott okot igazán az aggodalomra: cégének állítólag hatmillió dollárnyi (1,33 milliárd forint) veszteséget termelt, a hitelezőknek pedig 7,6 millió dollárral tartozott (csaknem 1,7 milliárd forint). Viszont Mick Jaggerrel élt együtt, aki minden, csak nem csóró, tehát valószínűleg meg tudták volna oldani az anyagi problémáit is. A NY Daily News a pénzügyi segítségről azt írja, Jagger többször beszállt Scott adósságainak törlesztésébe. A Jezebel pedig arról számol be, a tervező a héten akarta bejelenteni, hogy bezárja a boltot, annyira veszteséges a vállalkozása.

A nő testvére, Jan Shane azt mondta a Daily Mailnek, hogy a férfi felajánlotta segítségét, de barátnője büszkébb volt annál, hogy elfogadja. „Tudom, hogy igazából családot akart és gyerekeket, szerintem nagyon akarta, de nem kaphatta meg. Azt hiszem, ez zavarta” – mondta a nő, aki amúgy évek óta nem beszélt testvérével. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy  06 80 820 111  telefonszámot! Online segítséget itt vagy itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.