Hat hónap után visszajött a Jóban Rosszban exszereplője Ázsiából, ahová kalandvágyból, kíváncsiságból utazott. Igaz, tizenhat nap késéssel, mivel nem engedték fel a repülőgépre kutyája miatt. Szorcsik Viktória most új műsoron dolgozik, azért is tért haza.

Fél év után hazatért Magyarországra Szorcsik Viktória, akinek tavaly augusztusban jött a lehetőség, hogy Thaiföldre utazhasson és ott tölthessen pár feledhetetlen hónapot. A Jóban Rosszban című sorozat egykori szereplője ezen kívül eljutott Malajziába, Ausztráliába és Kambodzsába is, úgyhogy felejthetetlen élményekkel jött vissza. 

"Igazából szerettem volna megismerkedni új kultúrákkal, új emberekkel, inspirációt gyűjteni, valamint ötletelgetni, mit és hogyan lehetne akár itthon is megvalósítani azokból, amit kinn láttam, tapasztaltam. Továbbá a célom az volt, hogy olyan alanyokat gyűjtsek, akik majd szereplői lesznek annak a műsornak, ami épp készülőben van. De erről most többet nem árulhatok el" - mesélte a Velvetnek Szorcsik, akinek eddig ez volt a leghosszabb idő, amit egyben eltöltött külföldön. Nincs kolbászból sehol a kerítés - szűrte le utazásai alatt.

Nem engedték fel a repülőgépre

"Elképesztő különbségek vannak országok között, mint kultúrában, mint az emberek hozzáállásában és javaikban. Fantasztikus a sokszínűség. Egy ilyen körforgásban belekerülni és mindennapi résztvevőjének lenni nagyon izgalmas dolog és egyben kihívás is. Ha tehetném, egész életemben ezt csinálnám, mert az ember értékrendjét sok szempontból nagyon helyre teszi" – magyarázta Szorcsik Viktória. "Szerencsés voltam, hiszen egy csodaszép helyen, varázslatos kilátással ébredtem nap mint nap a tengerparton. Sok helyet illetve várost, megannyi szigetet láthattam Thaiföldön. Azt tudni kell, hogy az Ázsiai kultúra és értékrendszer merőben más, mint az Európai. Itt te vagy a vendég és neked kell alkalmazkodni a helyi szokásokhoz, különben nem fogod jól érezni magad. Mégis azt mondom, itt valamivel egyszerűbb az élet, hiszen nem kell annyi kiadással szembenézni, mint itthon. Például sosincs tél és szinte mindig 30 fok körül van a hőmérséklet" – tette hozzá.

A 10! című műsor egykori műsorvezetője a hosszú útra magával vitte bolognese kutyáját, Nyufit is, aki miatt meg is gyűlt a baja a hazaúttal. Ahhoz ugyanis, hogy bárki kiléphessen Ázsiából egy kutyával, egy komoly egészségügyi vizsgálaton kell átmennie az állatnak. Csakhogy Szorcsik ezt nem tudta, így maradnia kellett, mert nem engedtek fel a gépre. Csak tizenhat nappal később sikerült hazajutnia Nyufival, miután sikerült beszereznie az igazolásokat, hogy a kutya teljesen egészséges.

Szép volt, de elég volt

Szorcsik Viktória nem látta szükségét azoknak az oltásoknak sem, amikkel az európai ember készül Ázsiába, ráadásul elmondása szerint a világ egyik legjobb kórháza volt ott, ahol tartózkodott. "Ez megnyugtatott kicsit. Gondoljunk csak abba bele, mennyi szépészeti műtétet csinálnak az országban, ahol szinte észrevétlenül varázsolnak át férfit nőből. Akkor nem lehet akkora gond az egészségüggyel szerintem".

Meglepődve tapasztalta viszont, hogy a boltok polcain, így például a Tescoban (mert ott is van Tesco Lotas néven) rengeteg olyan szépészeti termék található, ami ugyanaz a márka, mint itthon, azzal a különbséggel, hogy egy "whitening" felirat díszíti a tubust, ami ugye a fehérítésre utal. "Vagyis Thaiföldön a nők többsége ilyen fehérítő tartalmú tusfürdőt, testápolót vagy kencét ken magára. A thai férfiak ugyanis a fehérebb bőrű nőket szeretik, akik így akarnak tetszelegni férfitársaiknak és az európai vendégeknek is. Vicces, hogy mi meg pont az ellenkezőjét gondoljuk és tesszük: a napon sütkérezünk, amikor csak tudunk, hogy jó kis barna színünk legyen. Ők meg nevetnek rajtunk és eszük ágában sincs a napra menni bikiniben. Max talpig feketébe felöltözve. Érdekes mód nem izzadnak és mindig illatosak a thai emberek".

"Azért jöttem haza, mert elég volt most ennyi Ázsiából" – magyarázta Szorcsik, hogy miért csak hat hónapot volt Thaiföldön. "Itthon vannak feladataim és szeretnék azoknak eleget tenni. Rengeteg élménnyel gazdagodtam és ezt senki nem veheti el tőlem. Persze ezt szeretném kamatoztatni is. Sokat tanultam, és tapasztaltam, amitől úgy gondolom, csak több lettem. Jó volt, de jó újra itthon" – mondta.

.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!