Ha jól csinálják a celebek, nemcsak ingyen jutnak be a Coachellára, de még egy csomó pénzt is kereshetnek azzal, hogy a VIP-ban szórakoznak pár napot.

Celebnek lenni őrült jó dolog. Persze nem Magyarországon, ahol tulajdonképpen annyit jelent általában az ismertség, hogy telik új nyílászáróra a panelben, hanem nemzetközileg ismert embernek, hiszen nem csak jól kereshetünk vele, hanem még azért is egy csomó pénzt kaszálhatunk, hogy elmegyünk szórakozni. Most például a világ egyik legnagyobb zenei fesztiválja, a Coachella szponzorai komoly összegeket hajlandók arra áldozni, hogy a legmenőbb emberek bulizzanak a VIP-ben.

A NY Daily News információi szerint Vanessa Hudgens például laza 15 000 dollárt, azaz úgy 3,3 millió forintot kap a McDonald'stól csak azért, hogy elmegy a Coachellára, koncerteket néz, és jól néz ki. Ráadásul nem is Hudgens a legjobban fizetett ingyenélő, Lea Michele például húszezer dollárt tudott kisajtolni a Lacoste-ból. Nagyon úgy tűnik, hogy még a divatbloggereknek is jobban megy külföldön: Louise Roe 5000 dollárt és három jegyet kért a megjelenéséért cserébe. Az újság információi szerint az egyik legjobban a színésznő Kate Bosworth járt, aki 30 000 dollárt, azaz 6,6 millió forintot kér.

Ha civilek vagyunk, akkor azért kevésbé járunk jól anyagilak a két hétvégén át tartó Coachellával: bár már nem lehet jegyeket kapni a völgyben rendezett fesztiválra, ameddig lehetett, az legalább 375 dollárba (kb. 83000 forint) kerül, de ha például mi is szeretnénk bejutni a VIP-ba, hogy láthassuk a bulizó Vanessa Hudgenst, akkor az 799 dollárba (kb. 176000 forint) kerül, és ezekben még egyáltalán nincs benne a szervezett buszok vagy autó nélkül elég körülményes odajutás és a sátorhely bérlése. Cserébe viszont láthatják az Arcade Fire-t, az Outkastot és a Muse-t is április 11-től 13-ig, vagy április 18-tól 20-ig.

A magyar celebek is szeretnek persze fesztiválozni, különösen mióta létezik Balaton Sound, ahol az összes bulizni vágyó híres ember szereti kicsit megvirítani magát a nagyon fontos embereknek elkülönített helyen – ezt arról lehet megismerni, hogy nem engednek be mindenkit, és általában itt a legszarabb a zene. A Sziget is nagyon sokáig hatalmas celebgyűjtőnek számított, de ahogy tavalyi közvetítésünkből is kiderül, mostanra már szinte teljesen visszavették a hatalmat a sajtómunkások.