Társaságban ön is feszeng, amikor szóba kerül Berki Krisztián neve? Tart tőle, hogy butaságot mond róla, és kinevetik? Összekeveri a herevasalást a lólengéssel? Akkor önnek találták ki a Berki Krisztiánt és Berki Krisztiánt összehasonlító infografikánkat!

„Két Berki Krisztián van? A tornász, és az, aki a tv-ben is szerepel? Vagy a kettő ugyanaz?" – szerepel a kínzó kérdés a GyakoriKérdések.hu oldalon. És ha egy téma itt megfordul, akkor az van olyan fajsúlyos, hogy illik komolyan foglalkozni vele. Gyakoriak a névbeli egyezések a magyar celebvilágban (pl. Szorcsik Viktória és Szorcsik H. Viktória), de a két Berkinek külön színt ad, mennyire ellentétes figurákról van szó.

Melyik Berki a nagyobb császár?

Egyfelől itt van Berki Krisztián, a tornász, aki 2002 óta zsinórban nyeri az Európa-, világbajnoki és világkupa-címeket, sőt tavalyelőtt egy olimpiai arany is becsúszott neki. Ez a Berki a lólengésre specializálódott, a Magyar Érdemrend tisztikeresztje pihen a vitrinében, nős, és idén született meg a kislánya. 

Másfelől itt van Berki Krisztián, a celeb, aki a 2000-es évek elején próbált megragadni az NB I.-ben, mint kapus, de csak a Ferencváros tartalékáig vitte. Aztán egyszercsak a fociklub vezérigazgatója lett, ahonnan a szurkolók ellenszenve mellett távozott. Miközben több gyanús ügye is volt a verekedésektől a váci fociklub állítólagos megkárosításáig, tévés celeb lett az Édes élet című műsor miatt. A celebberki vasalt herével él, barátnője Hódi Pamela, kapcsolatuk meglehetősen viharos, szintén egy kislányuk van.

Óriási különbség még, hogy ők ketten az ősi rivális fővárosi klubokat képviselik/képviselték: egyikük a Fradiban focizott, a másik az Újpestben tornázik. Nézze meg infografikánkat a párhuzamos életrajzokról, majd görgessen lejjebb, hogy megismerje a tornász Berki álláspontját a különös névegyezőségről!

„Még a saját rajongói oldalamon is találkozom olyan bejegyzésekkel, amik valójában nem nekem szólnak. Volt például, aki nem értette, miért kell újra bejelenteni a gyermekem születését, holott az én kislányom, Lia, idén január 22-én látta meg a napvilágot" – mondta a Borsnak Berki a névazonosságról korábban. Hozzátette, sohase gondolkodott névváltoztatáson, hisz „az eredményeim önmagukért beszélnek, s ha az olvasók figyelmesek, akkor úgyis kiderül számukra, hogy kiről szól a cikk."

És el ne felejtsük megemlíteni, a tornász Berki edzője Kovács István. Nem az egykori bokszoló, és nem is a pornórendező.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!