A színésznő kisfiával együtt valószínűleg agya józanabbik felét is kitolta magából, legalábbis erre utal kismamák számára írt könyve, aminek már a címe is lehetetlenül hosszú, de az igazi bizarr rémségek csak a borító alatt várakoznak.

Amikor Alicia Silverstone még testre simuló bőrszerkóban verekedett, mint szuperszexi Batgirl, talán maga sem gondolta volna, hogy néhány évvel később ő lesz az anya, aki szájból eteti gyermekét. (Igaz, a denevéreknél ez bevett szokás lehet). Most pedig végre itt egy hiánypótló remekmű, a The Kind Mama: A Simple Guide to Supercharged Fertility, a Radiant Pregnancy, a Sweeter Birth, and a Healthier, More Beautiful Beginning (Kedves Mami: egyszerű útmutató felturbózott termékenységhez, sugárzó terhességhez, cukibb szüléshez, és egy egészségesebb és gyönyörűbb kezdethez) című könyv. Már ez is felfoghatatlanul izgalmas, pedig az igazi értékek ebben az esetben is belül rejlenek. Ugye, már most megrendelné?

A Jezebelt is meghatotta az alkotás, annak is néhány kulcsfontosságú gondolata. Íme a nagy igazságok, amelyekkel Kedves Mami Alicia megörvendezteti az emberiséget:

1. A nő méhe egy „babaház” ami, ha az anya húst és tejtermékeket fogyaszt, egy mérgező trutyival telik meg, amiben szerencsétlen magzat naphosszat pácolódik.

2. A pelenkaipar áltudományos alapokra épül (legyen bármi is tudományos abban, hogy a gyerek nem közvetlenül maga alá csinál), ezért mindenkit óva int az ilyen termékek használatától. Szerinte a babáknak az a jó, ha meztelen popsival élik az életüket, így szabadon kijön minden, aminek ki kell jönnie. Ha esetleg a Kedves Mami észreveszi a gyerek arckifejezésén, hogy nagy dologra készül, akkor gyorsan oda is tarthatja a vécé fölé. Mennyivel egyszerűbb ez, mint pelenkát cserélni!

3. Nem maradhat ki az alapvető tétel: az ételt először az anyának kell megrágni, és utána szájból szájba átadni a babának. Mondjuk Silverstone legalább nem csak dumál, de példát is mutat.

4. Ha a szülők nem hagyják, hogy gyermekük együtt aludjon velük és a többi gyerekkel a „Családi Ágyban”, az tulajdonképpen ugyanolyan gonosz hanyagság, mintha kitennék a templomlépcsőre egy kosárban.

5. A vegán életmód mellett nem lehet beteg senki, aki mégis az lesz, akkor nem Kedves Mama, és valószínűleg dagadt is. Silverstone szerint ha egy terhes nő elolvassa a könyvét, akkor nyilvánvalóan elkerülheti például a szülés utáni depressziót, hiszen ezért a betegségért csak önmagukat okolhatják az anyák.

6. Természetesen az oltások elpusztítják a gyerekeket, de legalábbis egy életre megváltoztatják őket belülről.

7. Végezetül jöjjön a mind közül legcsodásabb látomás: a női vagina a szervezet leginkább nedvszívóképes része (?), ezért a tamponok belülről gyilkolják meg a nőket.(!)

Aki esetleg bővebben szeretne elmélyedni a témában, vagy nem tudja kivárni, hogy hozzájusson egy felbecsülhetetlen értékű példányhoz, a Daily Beast oldalán részletesebben is olvashat Alicia tanácsairól.