Idén sem maradtunk romantikus vámpíros film nélkül, az Alkonyat bevált receptjét a nemrég bemutatott Vámpírakadémia vitte tovább. Annyiban tud többet, mint az Alkonyat, hogy itt elég nagy hangsúlyt kapnak a filmben szereplő nők dekoltázsai, valamint a speciális iskolai környezet miatt eléggé hasonlít a Harry Potterre is. Melyik a legjobb csaj a vámpíriskolából? Minél magasabb pontszámot ad, annál nagyobbra értékeli a színésznő kvalitásait!

Zoey Deutch

A film alapvetően Rose Hathawayről szól, aki egy félig ember, félig vámpír kvázi testőr, az a feladata, hogy vámpírokat védelmezzen. Őt alakítja a 19 éves Zoey Deutch és a dekoltázsa, amit jó sokszor mutatnak a filmben. A Vámpírakadémia is egy romatikus fantasyregényből készült, összesen hat könyv jelent meg a sorozatban, egyelőre az első részből van filmverzió is.

Olga Kurylenko

A filmben két igazán ismert színész játszik. Az egyik Gabriel Byrne, akit értelemszerűen nem válogattunk be a jó csajos összeállításba. A másik Olga Kurylenko, aki a 2008-as James Bond-filmmel, A Quantum csendjével szerzett magának ismertséget. Ő alakítja az iskola igazgatóját. Míg a James Bondban abszolút jó csajként szerepelt, a Vámpírakadémiában kicsit idősebbre sminkelték, hogy legyen valamennyi tekintélye igazgatóként.

Lucy Fry

A film másik főszereplője Lissa Dragomir, akit Lucy Fry alakít, és egy vámpírhercegnő, egyébként a másik főszereplő nagyon jó barátnője. Ebből már könnyű kitalálni az alapsztorit: a vámpírtestőrnek tanuló Rose Hathaway feladata, hogy megvédje a barátnőjét, aki az egyetlen trónörökös, és a Dragomir-család utolsó élő tagja. A 22 éves, ausztrál Frynak ez volt az első filmszerepe, eddig leginkább különféle ausztrál sorozatokban játszott csak.

Sarah Hyland

A filmben Sarah Hyland Gabriel Byrne lányát alakítja, aki olyasmi jellegű szerencsétlen vámpírtanonc, mint a Harry Potter-szériában Neville Longbottom. A Vámpírakadémia egyébként hangulatában inkább a Harry Pottert idézi, mint az Alkonyat-filmeket, leginkább amiatt, hogy ez a film is egy speciális, bentlakásos iskolában játszódik, a St. Vladimir's Academyben.

Sami Gayle

A 18 éves Sami Gayle az iskola egyik diákját formálja meg, azt a Mia Rinaldit, aki a két főszereplő nagy ellenlábasa. Nem ez az első filmszerepe, és úgy látszik, a társai közül talán neki indult be a leginkább a karrierje. A Vámpírakadémia után szerepet kapott Darren Aronofsky legutóbbi filmjében, a Noéban.

Claire Foy

A harmincéves Claire Foy az iskola egyik tanárnőjét alakítja, egészen pontosan volt tanárnőjét, merthogy eléggé bekattan. A 2011-es, Nicolas Cage-es A boszorkányvadászat című filmből lehet ismerős, esetleg a Magyarországon forgatott, A postamester című tévéfilmből. Az igazgatónőhöz hasonlóan a Vámpírakadémiában őt is valamivel idősebbre sminkelték, mint amilyennek a róla készült fotókon tűnik.