Melyik nagyon menő sorozatban vannak a jobb csajok? A Trónok harcában, vagy a Vikingekben? Az egyikben általában klasszikus, királylányos nők vannak, a másikban jellemzően harcosok, de egy közös bennük, mindkét sorozatban igyekeznek nagyon dekoratív nőket szerepeltetni. Döntsön, melyik sorozat női néznek ki jobban!

Nemrég ért véget a Vikingek című sorozat második évada, ami tavaly még csak a szegény ember Trónok harcája volt, idénre viszont simán felért a kardozós, sárkányos előd mellé. A történelmi hűségre törekvő, ugyanakkor nagyon fordulatos és látványos vikinges sorozat második évadára már abból a tekintetből is megközelítette a nagy elődöt, hogy mennyi jó nő játszik benne.

Az a különbség, hogy az egyik sorozatban a nők jellemzően klasszikus női szerepeket látnak el, de leginkább csak áldozatok, addig a másik sorozatban a viking nők szépen lekaszabolnak mindenkit, a vikingek társadalmi berendezkedése miatt  egyenértékűek is a férfiakkal. De félre a szociológiát, vegyük elő a szexizmust, és döntsük el végre, hogy melyik sorozatban vannak a jobb csajok!

A Trónok harcából kiválogattunk egy ötös fogatot, mert ebben a sorozatban sokkal több szereplő van, sokkal látványosabbak a ruhák és a díszletek, így némi előnnyel indultak volna a sorozat női a koszos ruhájú, rendszeresen véres fejű vikingekkel szemben. Ráadásul a Vikingek csak az első évad végén kezdett rámenni a jónő-vonalra, azóta érezhető csak, hogy igyekeznek nemcsak a történelmi hűséggel és véres jelenetekkel, de csöcsökkel is eladni a sorozatot. Nézze meg a két minigalériát a sorozatok szereplőiről, majd döntsön!

Melyikben vannak a jobb csajok?