Egyelőre csak elméletek vannak arról, mi történhetett a MET-gála után abban a bizonyos liftben. Solange Knowles mindenesetre alaposan megtépte testvére, Beyoncé férjét, Jay Z-t. A háttérben állhatott a szimpla ittasság, egy bunkó beszólás, de akár Jay Z hűtlensége is. A pár ettől függetlenül nyugodtan mutatkozott hétfőn a Brooklyn Nets kosármeccsén, miközben Solange egy kivétellel minden Beyoncéról készült fotót törölt Instagramjáról.

Emiatt?

A NY Daily News szerint a konfliktust az okozta, hogy Jay Z a Met gála után Rihanna bulijába akart menni, ahová nem akarta magával vinni a feleségét. De már előtte is paprikás volt a hangulat, mert Solange Knowles két, az eseményhez képest alulöltözött barátnője odament a gálára, és jelenetet rendeztek, úgy téve, mintha Jay Z vendégei lennének. Ekkor a szervezők szóltak Beyoncénak, hogy baj van, a férje pedig letolta Solange-t, hogy ne keverje rossz hírbe a nevét. Ezek után a becsípett Solange távozni akart, az egész család elindult, ekkor jegyezte meg Jay Z, hogy ő még elmegy Rihanna bulijába. Solange szóvá tette, hogy mi a fenéért nem megy haza, válaszul azt kapta, hogy még ő beszél? Ebből lett a csetepaté. Állítólag.

 Hétfőn sokkolta a világ közvéleményét, hogy a tökéletesnek tartott Knowles-család egyik tagja, Solange Knowles megtámadta a sógorát, Jay Z-t. Persze az egész ügy elsikkadt volna, ha nincs a verekedés helyszínéül szolgáló liftben biztonsági kamera. Ez viszont felvette a dulakodást, valaki pedig kiszivárogtatta a felvételt, ami gyorsan terjedt a TMZ-n, a Buzzfeeden, a Huffington Poston na meg persze a Twitteren. Magyarázat egyelőre nem született, összeesküvés-elmélet viszont annál több.

Jezebel három eshetőséget vett sorra. Az első szerint Solange egyszerűen be volt rúgva, mint az albán szamár. Ezt valószínűsíti, hogy a MET-gála bulijának vége felé – amikor a legittasabb az ember – történt a támadás, illetve hogy Solange eleve tüzes temperamentumú. A részegség elméletét gyengíti, hogy Solange csak Jay Z-re utazott és nem a nagyközönség előtt csinált botrányt, hanem zárt közegben. Az őt visszafogni próbáló testőrre pedig nem támadt rá, ahogy egy ittas ember szokott, hanem csak Jay Z-re összpontosította az attakot. 

A második teória szerint a sógor valami nagyon szemét dolgot mondhatott neki, ami miatt még a méregdrága ruháját és ékszereit is kockáztatta. Gyanús, hogy esetleg anyai minőségében becsmérelte Solange-t. Persze ezt akkor is lehetett volna egy elegáns bazdmeggel rendezni és maradni tovább partizni.

A két nővér közti vita is állhatott a háttérben, Solange eleve híres arról, hogy ami a szívén, az a száján. A videó egyik különös részlete, hogy Beyoncé belapul a falba és végig meg se mukkan. Ennek a jellemhibán kívül az is oka lehet, hogy egyetértett Jay Z megregulázásával. Ezt erősíti, hogy voltak már a férje hűtlenségéről keringő pletykák. A Jezebel szerint ez Beyoncé dalszövegeiből is kihallatszik. 

Sokatmondó, és ezektől független elmélet, hogy a két nővér között is lehet balhé. A Jezebel szerint ugyanis Solange kedden egy kivételével minden Beyoncéról készült fotót törölt az Instagramjáról. Beyoncé napokkal korábban pedig egy emberi kapcsolatait segítő imát posztolt ki. Valami nagy törés lappang tehát a családban.

Idéznek egy tavaly februári, a Super Bowl utáni történtetet is, amelyben ugyan nem nevez meg senkit a történet előadója, de egyértelmű, hogy Beyoncéékról van szó. A sztori lényege, hogy egy szobában három nő, egy férfi, pár gyerek és néhány fős személyzet van, a férfi mond valamit az egyik nőnek, aki a mobiljába mélyed, a férfi dühös lesz a figyelmetlensége miatt, kikapja a kezéből a készüléket, felfedezi, hogy a nő egy férfinek ír, üvölteni kezd vele, a nő visszaüvölt, miközben mindenki más a szobában csendben ül a helyén és meg se mukkan.

Eközben a csodacsalád élete csorog tovább, sőt, már a liftes affér után is csordogált. A bunyót követően Solange feldúltan távozott egy kocsiban, Jay Z szomorkásan egy másikban, Beyoncé műmosollyal az arcán egy harmadikban. Most hétfőn a házaspár már együtt mutatkozott a Brooklyn Nets és a Miami Heat kosármeccsén. A Gawker szerint mosolyogva beszélgettek LeBron James játékossal, de látszólag úgy ültek egymás mellett, mint két idegen. A fenti képet Beyoncé tette ki erről az Instagramjára, és sokatmondó, ahogy Jay Z le van vágva a képről.