Bekövetkezett az, amitől tartottunk, a celebnők ribancversenye után már a tizenéves lányok is ribancversenybe kezdtek. Méghozzá a híresebb tizenéves lányok: Willow Smith, Noah Cyrus és Kylie Jenner. Ha Miley Cyrus nagy hatással volt a tizenévesekre, akkor milyen hatással lesznek a tizenéves sztárok a kortársaikra?

Az egy dolog, hogy Miley Cyrus, Rihanna, vagy akár Kesha pucsítással, villantásokkal és folyamatos ribanckodással akarja eladni magát és lemezeit, de ebbe a pucsítós ribancversenybe most beszálltak a fiatalabb celebnők is, élükön Kim Kardashian legkisebb húgával, a 16 éves Kylie Jennerrel.

Ez az a Kylie Jenner, akivel Justin Bieber állítólag megcsalta Selena Gomezt. És az a Kylie Jenner, aki pár napja teleszórta instagramját bikinis fotókkal, amiken úgy pózolgat, mint harmincon felüli nővérei.

Az a Kylie Jenner, aki most épp egy olyan fotón szerepel nővérével, Kendall Jennerrel, ahol félmeztelen, izmos férfiak emelik őket az égbe.

És igen, ez a kislány még csak 16 éves. Nem 28. Nem is 22. Tizenhat.

De nem ő az egyedüli, aki fiatalkora ellenére elkezdte a ribanckodást. A 14 éves Noah Cyrus például a nővére, Miley Cyrus segítségével kezdett bele egy finomabb pucsításba – igaz, még ruhában. És Miley Cyrus nagyon büszke az ő kishúgára, mint ahogy Miley Cyrus apja is büszke volt lányára, mikor körbe-twerkelte az egész világot.

És ugye emlékeznek még Will smith 13(!) éves lányára, aki pár hónapja egy húszéves, félmeztelen pasival fotózkodott az ágyban fetrengve? Igaz, az a szituáció a szülők szerint teljesen normális volt – azonban a gyermekvédelmisek szerint szerencsére már nem.

Egy korábbi cikkünkben Tóth-Horváth Gábor pszichológus már elmondta, nem lesz jó vége annak, ha a tinilányok példaképként tekintenek ezekre a hírességekre, hisz egy idő után ők is hasonlóan kezdenek el viselkedni, és ugyanígy fotózgatják majd magukat:

"Először is kurvának nézik a kislányt, aminek nem örül és beborul tőle. Volt is a Velveten korábban erről egy cikk, hogy miért küldözgetnek a kislányok pucér fotókat magukról. Ez ugyanaz a mechanizmus. Nem ettől lesz valaki szexi, nem ettől lesz valaki felnőtt. A végső következtetés pedig sajnos általában az szokott lenni, hogy ha kiteszik mindenüket, akkor az azt jelenti, hogy szexet akarnak. Jó volna, ha ezek a tizenévesek észbekapnának, hogy nem ez az amitől ők jók, vagy népszerűek lesznek és mások beléjük fognak szeretni, mert nem. Az egyéniségüktől, a személyiségüktől, az ápoltságuktól, egyebüktől fognak beléjük szeretni. Az ilyen idolok, mint Miley Cyrus, csak hamis idolok. Ezek szánalmas botrányhősök, akik lobognak egy darabig, aztán elhamvadnak. Persze régen is voltak botrányos hírességek, ott volt például Mick Jagger, aki csinált botrányos dolgokat, de amellett marha jó zenész is volt. De Miley Cyrus nem úgy botrányos, ahogy a régiek voltak botárnyosak. Ő direktbe, élő egyenes adásban nyomja a botrányt az emberek arcába."

Vagyis ezeknek a magamutogatásoknak a hátterében mindössze az áll, hogy az a bizonyos magamutogató valaki nem biztos önmagában, nem biztos abban, hogy amit csinál, az jó, ezért hozzá akar tenni valamit, de mást nem tud, csak a testét. Az instagramon pedig megkapja a visszajelzést, vagyis a lájkokat. De nem biztos, hogy egy tinilánynak ezekből kéne felépítenie az önbizalmát.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!