Átkerült a köztévére az adás, nem szakítják meg a döntőt reklámokkal, és még egy nemzeti ruhás kör is lesz, csak hogy büszkék lehessünk arra, hogy kik vagyunk.

Természetesen ez a nyár sem múlhat el Miss World Hungary nélkül, aminek keretei közt megint kiderülhet, ki az a különösen szerencsés nő, aki Magyarországot képviselheti a Miss World szépségversenyen. Az ezúttal Magyarország Szépe néven futó versenyben komoly újítások lesznek, például a sokáig az RTL Klubon és a TV2-n futó élő műsor annyira nemzeti érdek lett, hogy át is került a köztévére, a korszellem jegyében hangsúlyozva, hogy a július 20-i élő adásban egy percnyi reklámmal sem fogják tompítani a kulturált kikapcsolódásra vágyó nézők agyát. Az MTVA sokat vár ettől, elmondásuk szerint a műsortól olyan magas nézettséget várnak, mint úgy általában az MTVA-s szórakoztató műsoroktól, ami annak fényében különösen érdekes, hogy apró közvéleménykutatásunk szerint csak nagyon kevés ember létezik, aki A Dalon kívül belenézett volna egyetlen szórakoztatónak szánt anyagba a köztévén. Persze be kell lőni az 5%-ot.

Ha ez még nem lenne elég, tovább építik a büszke magyarság öntudatát is azzal, hogy Náray Tamás divattervező segítségével egy nemzeti ruhás körük is lesz a versenyzőknek, úgyhogy már alig várjuk, hogy ellepje a tévét pár percre a kalocsai minta. A nagybetűs Nemzeti Értékek megjelenésével a zsűri összetétele is módosul majd picit: ott lesz például a magyar autóversenyzés helyi hőse, Michelisz Norbert, és a valamiért közepes humoristából úgy tűnik tényezővé változott Nacsa Olivér is, hogy elmondják, ki a legszebb a sajtótájékoztatón nagyon gyorsan bemutatott húsz indulóból.

A tavalyi verseny vége kifejezetten botrányos lett, miután a harmadik helyezett Kocsis Korinna egyszerűen visszaadta a koronát mondván, hogy előre le volt játszva az egész. A szervezők nem félnek attól, hogy megismétlődik, és nem is próbáltak óvintézkedéseket tenni azért, hogy még egyszer ne sértődhessen meg ennyire látványosan egy versenyző sem. „Erre nem lehet felkészülni. A végén egyetlen lány lesz boldog, a többiek pedig csalódnak, és onnantól csak az ő intelligenciájukon múlik, hogy dolgozzák fel. Vagy építő jelleggel, vagy úgy, hogy csinálnak egy botrányt. Mi mindent megteszünk itt a lányokért, egy esetleges vereséget kellő érettséggel kell tudni elfogadni” – mondta a Velvetnek a verseny licencének tulajdonosa, Sarka Kata, akit végre nem úgy kell emlegetnünk, hogy ő Hajdú Péter felesége.