A BB1 bugyiárusa jelenleg rehabilitációs járadékon van, az államtól kapott jövedelme nem éri el a 30 ezer forintot sem. Lassan Zoltán visszatérne a képernyőre, ha hívná a TV2, mert úgy érzi, ebben a korcs világban az embereknek példát kéne mutatni kitartásból.

A második széria után, tizenegy év elteltével már javában folyik a Big Brother 3 szereplőválogatása, ennek kapcsán pedig időszerűnek láttuk, hogy felkeressük a korábbi játékosokat és utánajárjunk, mi történt velük az elmúlt időben. A BB1 szereplői közül sokakat nem találtunk meg, és érdekes adalék, hogy az előkerültek közül többen sem szerettek volna a Velvetnek nyilatkozni, mondván, életük azon szakaszát lezárták. Lassan Zoltán, alias Pongó (a bugyiárus) viszont szívesen beszélgetett velünk. 

Legyőzte a rákot

A Big Brother félőrültjének 2003-ban volt egy daganatos betegsége, amit a 4-es kategóriába soroltak be szaknyelven, ami azt jelenti, hogy kb. 3 hónapja volt vissza az orvosok szerint. „Nagyságra olyan áttétek voltak a szervezetemben, mint egy féltégla. Az orvosi kezelésnek és a sportnak köszönhetően felépültem belőle, ezt követően 100 százalékos egészségkárosodással nyugdíjaztak, amit fokozatosan százalékarányban csökkentettek és teljes mértékben el is vettek" – mesélte Pongó, aki jelenleg rehabilitációs járadékon van, 29220 forintot kap havonta az államtól.

„A feleségem vett fel az üzletébe négy órás műszakba árufeltöltőként, mert a törvény ennyit enged dolgozni. Emellett konditermi edzéseket tartok nőknek, akik sérültek vagy túlsúlyosak. Évtizedek óta megvan a súlyemelő szakedzőim, és az edzőtársammal Áman Judit Eszterrel kidolgoztunk egy 3, illetve 4 dimenziós edzésmódszert, ami teljesen egyedi és óriási innováció a testépítésben. Ehhez hatalmas segítséget kapok Judittól minden területen, egyébként ő is sérült volt, egy autóbaleset során majdnem amputálni kellett a lábát. Ma már olyan formában van, hogy egy kis rákészüléssel bármilyen versenyen elhozná a pálmát."

Úgy érzi, szükség lenne rá

Lassan Zoltán azt mondja, a celebsége a mai napig is tart, bármerre megy az országban, szinte mindenhol felismerik és autogramot kérnek. „Én ebből profitáltam vállalkozóként, de minden fillér után tisztességesen és korrektül leadóztam, ahogy azt a törvény előírta" – magyarázta. „Az ismertségemből csak pozitív élményem volt, a mai napig sokan tartanak példaképüknek, és ezt ki is nyilvánítják, főleg a tisztességes, hétköznapi, jogkövető emberek. El is szörnyülködnek sokan, hogy milyen emberszemeteket szednek elő különböző valóságshow-k szereplőinek a csatornák." Több játékostársához képest Pongó nem bánta meg, hogy szerepelt a valóságshow-ban, sőt, büszke rá, hogy példát mutathatott kitartásból, küzdésből és sportteljesítményből. "Aki letagadja, hogy szerepelt ebben a műsorban, az szerintem meghasonlott ember, vagy olyan magatartást tanúsított bent, ami a mostani helyzetében nem kompatibilis" – tette hozzá Lassan Zoltán, aki nem jelentkezett valóságshow-ba azóta, de ha felkérnek rá és megfizetik, menne. Szerinte az embereknek igénye lenne a szereplésére, hiszen folyamatosan azzal ostromolják, hogy jelentkezzen.

Egyelőre a TV2 sem kereste meg azzal, hogy bármilyen formában közreműködjön az új műsorban, de minden felkérést örömmel venne. „Ott a helyem, mert ebben a korcs világban példát kell mutatni az embereknek küzdésből és tisztességből, bármilyen nehéz és embertelen körülmények között is él egy átlagember ma a magyar valóságban, az élet valóságshow-jában" – mondta.