Terry Richardsont a jelek szerint akárhány modell vádolhatja meg a szexuális zaklatás különböző, változatos formáival, még mindig van akkora neve, hogy a Playboy százoldalas különszámot rendeljen be tőle.

Terry Richardson napjaink egyik legvitatottabb ismertembere: egyfelől elismert fotós, aki óriáscégeknek végez menő munkákat – másfelől viszont egyre-másra kénytelen megvédeni magát, mert fiatal nők azzal vádolják meg, hogy szexuálisan közeledett hozzájuk, amikor nekik egyáltalán nem lett volna kedvük hozzá.

Ilyen helyzetben kimondottan erős állásfoglalás, hogy a Playboy jövőre egy százoldalas kiadványt jelentet meg, amelyben kizárólag Richardson képei szerepelnek majd (meg persze egy kevés szöveg). Erről amúgy jórészt maga a fotós tájékoztatta a sajtót, a blogjára kitett egy kis tárogatós ízelítőt arról, mire lehet számítani. Például erre.

A Jezebel megkérdezte a magazint, hogy mire készülnek, ők pedig elmondták, hogy a kiadvány címe California Dreamin' lesz, és szimbolikus jelentőségű kaliforniai helyszíneken megörökített playmate-eket mutat be. 2015 februárjának közepe táján fog megjelenni, de néhány előzetest addig is közölnek belőle. Arra viszont nem mondtak semmit, miért foglalkoztatnak egy finoman szólva is vitatott tevékenységű művészt, akit az amerikai pletykasajtó konkrétan a világlegperverzebb fotósának nevez. Na nem mintha az egyedüliek lennének: Richardson a GQ magazinnak és a Harper's Bazaarnak is szokott dolgozni.